Kanepi kerkis maailma edetabelis viimaste aastate parimale kohale, muudatusi ka esikümnes

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/Scanpix

Naiste tennise maailma edetabelis toimus sel nädalal mitmeid korrektuure, millest suurim oli seotud senise esireketi Ashleigh Barty karjääri lõpetamisega. Sellest tulenevalt tõusis uueks maailma esireketiks poolatar Iga Swiatek. 

Barty taandumisega tõusis koha võrra ka meie esireket Anett Kontaveit, kes paikneb nüüd uuesti kuuendale tabelireal. Meenutagem, et veebruari viimasel päeval kerkis tallinlanna kaheks nädalaks ka viiendale kohale, mis on siis nii tema kui ka Eesti tennise aegade kõrgeim positsioon.

Viimaste aastate kõrgeimalt positsioonilt võib leida ka meie teise tipptennisisti Kaia Kanepi nime. Nimelt kerkis eestlanna WTA edetabelis 57. tabelireale. Nõnda kõrgelt leidis tema nime viimati 2018. aasta septembris. Sama aasta suve lõpus mahtus Kanepi viimati ka viiekümne parema naistennisisti sekka, hoides 27. augustil avaldatud edetabelis 44. kohta.  

Kanepi alustab täna öösel ka USAs Charlestoni WTA-turniiri, kus tal tuleb vastamisi minna ameeriklanna Shelby Rogersiga (WTA 44.). Kontaveit astub järgmisena võistlustulle 18. aprillil Stuttgarti turniiril. 

WTA-edetabeli esikümme

WTA edetabeli esikümme
WTA edetabeli esikümme Foto: WTA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles