Jüri Vipsiga koos Red Bulli akadeemiasse kuuluv vormelitalent peab raske haiguse tõttu karjääri pausile panema

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jonny Edgar.
Jonny Edgar. Foto: LLUIS GENE/Scanpix

Koos Eesti vormeliässa Jüri Vipsiga Red Bulli akadeemiasse kuuluv Jonny Edgar teatas, et teeb sportlaskarjääris pausi ja keskendub tervisele.

18-aastane vormelitalent alustas tänavu enda teist hooaega F3-sarjas. Kahjuks peab ta pärast avaetappi mõneks ajaks spordist eemal olema, kuna tal diagnoositi Crohni tõbi.

Tartu Ülikooli kliinikumi kirjeldusel on Crohni tõbi krooniline soolepõletik, mis haarab teatud sooleosa, näiteks niudesoole lõpposa ja käärsoole algusosa kõiki seinakihte. Crohni tõbi on eluaegne haigus, mis kulgeb ägenemiste ja vaibumistega. Sümptomid võivad olla, aga haigus võib kulgeda ka haigusnähtudeta.

«Ma pole praegu füüsiliselt võimeline tegelema kõrgel tasemel sportimisega. Kui suudame leida õige ravi, siis on lootust, et saan vormelisõidu juurde naasta. Senikaua pean keskenduma enda tervisele,» lausus Edgar sotsiaalmeedias.

F3 hooaja avaetapil jäi Edgaril väga napilt punktikohast puudu. Ta lõpetas võistlussõidud 11. ja 13. positsioonil ning hoidis kokkuvõttes sellega 16. kohta. Mullu teenis ta debüüthooajal 23 punkti, mis andsid 18. koha. Kõik punktid tulid hooaja alguses.

Edgari koha võtab Tridenti meeskonnas üle Oliver Rasmussen, kes pidi tegelikult osalema tänavu täishooajal kestvussõidu autode sarjas WTC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles