Kotsar ja Hamburg vandusid eurosarjas leedukatele alla, eestlasel löödi kulm puruks (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maik-Kalev Kotsar (number 11) kaitses.
Maik-Kalev Kotsar (number 11) kaitses. Foto: IMAGO/Eibner Pressefoto/Marcel von Fehrn/SCANPIX

Maik-Kalev Kotsar ja tema koduklubi pidasid EuroCupis alagrupiturniiri eelviimase kohtumise, kui võõrustati leedulaste Lietkabelisele. Väga kehva avaveerandi tulemusena tuli Hamburgil vastu võtta 72:87 kaotus.

Nii Hamburgil kui ka Lietkabelisel on viimastes voorudes väga palju mängus, sest võitude korral parandataks alagrupis positsiooni. Enne tänast paikneti vastavalt Hamburg seitsmendal ja Lietkabelis viiendal real.

Tänaseks kohtumiseks oli aga oluliselt paremini valmis külalismeeskond, sest mõne minutiga leiti end 21:6 eduseisust. Hamburgi rünnak oli hambutu ning kasuks ei tulnud ka lihtsatest positsioonidest tehtud eksimused.

Teisel veerandajal jõusid korra Hamburg 21:27 seisuni ning initsiatiiv hakkas vaikselt Hamburgi kätte jõudma. Lietkabelis vastas sellele aga 18:4 spurdiga ning kasvatas edu 20 punkti peale. Vahespurdi jooksul sai vigastada ka Kotsar, kelle kulm löödi viskeüritusele minnes katki. Õnneks sai eestlane teisel poolajal mängu jätkata.

Pärast poolajapausi õnnestus Hamburgil korra veel vahe üheksapunktiliseks vähendada, ent rohkemaks täna suutlikud poldud. Nõnda kirjutati tabelisse 72:87 kaotus, mis jätab nad endiselt alagrupis seitsmendale positsioonile.

Hamburgi edukaimaks korvikütiks kerkis 19 silma visanud Trevon Bluiett. Jaylon Brown ja Kotsar toetasid teda vastavalt 17 ja 16 punktiga. Lietkabelise poolel jõudis koguni kuus meest kahekohalise punktisummani, neist parimatena viskasid Vytenis Lipkevicius ja Gediminas Orelik 16 punkti.

Hamburgil jääb põhiturniiril pidada veel üks kohtumine ja selleks sõidetakse juba kolmapäeval külla Türk Telekomile. Selle kohtumise võitja teenib A-alagrupis kuuenda koha ja kaotaja peab leppima seitsmenda positsiooniga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles