Ukraina kuulsaima jalgpalluri pereliikmed viidi vastu tahtmist riigist ära (2)

Postimees Sport
Copy
Andrei Ševtšenko.
Andrei Ševtšenko. Foto: Mairo Cinquetti/IPA/SIPA/Scanpix

Ukraina kuulsaima jalgpalluri Andri Ševtšenko pereliikmed, kes varem ei nõustnud Kiievist lahkuma, on seda siiski teinud, põhjuseks jalgpalluri ema halvenenud tervis.

Ševtšenko ema, õde ja teised sugulased varjusid Kiievi lähistel toimunud pommitamiste ajal varjendisse ning kui võimalik, siis aitasid teisi ning jagasid toitu. Ševtšenko rääkis Ukraina ajalehele Pravda, et mõni pomm plahvatas täpselt tema lähedaste kodu kõrval ja esimesed sõjapäevad olid kõige raskemad.

«Minu ema ja õe maja asub Kiievi lähistel, Obuhhivi maantee ääres. Nad ei tahtnud sealt ära minna, nad tahtsid jääda. Ema oli 20 päeva kodus, aga ta tervis läks halvemaks ja otsustasime ta sealt ära viia,» selgitas Ševtšenko ajalehele.

Tema lähedased on juba jõudnud Itaaliasse, kus Ševtšenko elab ja töötab. Lisaks on ta oma koju elama võtnud veel kaks Ukraina perekonda ning valmistab ette pabereid, et saaks varjupaika pakkuda veel vähemalt ühele perele.

45-aastane Ševtšenko on endine Ukraina jalgpallikoondise peatreener (2016–2021), alates eelmisest aastast juhendab ta Itaalia klubi Genoa. Mängijakarjääris kuulus ta klubidesse, nagu Milan, Londoni Chelsea ja Kiievi Dinamo.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles