Eesti suusahüppe tulevikulootus kolis maailma tippu jõudmise nimel kogu perega Saksamaale

Karl Mihkel Eller
Copy
13. aprillil 15. sünnipäeva tähistav Kaimar Vagul kolis maailma tippu murdmiseks kogu perega Saksamaale, et õppida mainekas spordiinternaatkoolis.
13. aprillil 15. sünnipäeva tähistav Kaimar Vagul kolis maailma tippu murdmiseks kogu perega Saksamaale, et õppida mainekas spordiinternaatkoolis. Foto: Eesti Suusaliit

Peresid, kes oleksid oma võsukese sportlike unistuste täitumise nimel valmis ohverdama sisuliselt kogu oma senise elu, võib üles lugeda ühe käe sõrmedel. Üheks neist on Võrumaalt pärit Vagulite pere, kes kolis 14-aastase poja, suusahüppaja Kaimari maailma tippu aitamiseks elama Saksamaale.

Suusahüpete Eesti meistrivõistlustel jäi nooruke sportlane esimesena medalikohalt välja, kuid sai meesjuuniorite arvestuses kaela hõbeda. Järgmisel nädalal 15. sünnipäeva tähistav Kaimar Vagul on suusahüppaja ametist unistanud sisuliselt terve elu. Esimest korda tuli ta hüppetornist alla 3–4aastaselt ning see spordiala hakkas talle kohe meeldima. Mõne aasta pärast otsustati poja arengu nimel kolida Soome, mis on ajalooliselt olnud suusahüppajatele hea kasvulava.

Otsus kolida kogu perega Helsingisse sündis isa, endise kahevõistleja Virgo Vaguli sõnul lihtsalt, sest tema juba töötas põhjanaabrite juures ning aitas ka perel kohaneda. Ühel hetkel jäi aga Soome kiirelt arenevale suusahüppajale kitsaks. Pidevalt tuli konkurentsi tõttu võistelda endast vanematega. Neli aastat tagasi liitus Kaimar Lahti suusaklubiga, mis tähendas, et treeneripaberitega isa pidi teda iga päev sõidutama 200 km sinna ja tagasi ja niimoodi viis-kuus korda nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles