Rallikuningas Loeb võtab Ferrariga ette põneva väljakutse

Postimees Sport
Copy
Sébastien Loeb on tänavu osalenud ühel autoralli MM-etapil. Ta võitis Monte Carlos toimunud avavõistluse.
Sébastien Loeb on tänavu osalenud ühel autoralli MM-etapil. Ta võitis Monte Carlos toimunud avavõistluse. Foto: Francois Flamand/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb teeb kuu lõpus oma debüüdi võidusõidusarjas DTM, prantslane sõidab Portugalis toimuval etapil Ferrari 488 GTE roolis.

Loeb on karjääri jooksul ka varasemalt ringrajasarjades osalenud, kuid ootamatult teeb ta ühe võistluse kaasa ka Saksamaa kereautodesarjas DTM. Sel aastal on ta juba osalenud WRC, kestvusrallide MM-sarjas ja Extreme E-s.

«Oma karjääri jooksul on mulle alati meeldinud alasid vahetada. DTM on kuulus sari, nii et kui mul oli võimalus osaleda, võtsin selle kindlasti vastu – see on põnev väljakutse, sest sealne sõidustiil on täiesti vastupidine,» ütles 48-aastane Loeb.

Loeb tegutseb Portugali etapil AF Corse tavapärase sõitja Nick Cassidy asemel, kes peab samal ajal sõitma vormel-e etapil. Spetsialistid on Loebi teadaoleva kalendri põhjal välja arvutanud, et prantslane saaks vajadusel DTMis kaasa lüüa ka järgmisel etapil Norisringil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles