MEISTRITE LIIGA Liverpool teenis kindla võidu, City suutis ikkagi Atletico tabaluku lahti muukida

Postimees Sport
Copy
Liverpooli avavärava autor Ibrahima Konate.
Liverpooli avavärava autor Ibrahima Konate. Foto: MIGUEL A. LOPES

Jalgpalli Meistrite liigas tehti teisipäeval algust veerandfinaalidega, kus võidurõõmu tundsid mõlemad Inglismaa klubid. FC Liverpool oli võõral väljakul 3:1 üle Lissaboni Benficast, samal ajal kui Manchester City alistas koduplatsil Madridi Atletico 1:0.

Manchester City – Madridi Atletico 1:0

Väravad: 70. Kevin De Bruyne

Koduväljakul pallinud City'l tuli näha ränka vaeva, et koduplatsil Atletico väravalukku lahti muukida. Avapoolajal valdasid helesinised küll 73 protsenti ajast palli, kuid ühtegi lööki raami nad teha ei suutnud.

Teiselgi poolajal näisid esialgu asjad sama rada minevat, kuid standardolukordades tekkisid City'l ka esimesed reaalsed šansid. Kui esialgu õnnestus Atletico kollkipril Jan Oblakil külalisi päästa, siis 70. minutil oli isegi sloveen võimetu. 

Nimelt demonstreerisid Rodri, Phil Foden ja Kevin De Bruyne oivaliselt, mida tiki-taka endast täpselt kujutab. City mehed kontrollisid väiksel maa-alal filigraanselt palli, suunasid seda kiirete söötudega aina Atletico värava poole ning paari terava sammuga oligi De Bruyne väravavahiga silmitsi, saatmas nahkkera Madridi klubi väravavõrku. 

Pärast seda Atletico küll aktiveerus, kuid reaalset viigivärava šanssi neil ei tekkinudki.  

Lissaboni Benfica – FC Liverpool 1:3

Väravad: 49. Darwin Nunez – 17. Ibrahima Konate, 35. Sadio Mane, 87. Luis Diaz

Portugalis toimunud kohtumises haarasid külalised kiiresti mänguohjad enda kätte. Ometi ei avanud mänguskoori mitte mitmel puhul jooksma pääsenud Liverpooli ründajad, vaid hoopis punaste tagalamees Ibrahima Konate, kes jäeti nurgalöögi ajal Benfica poolt täiesti markeerimata. Tegemist oli prantslase esimese väravaga Liverpooli särgis. 

1:0 eduseisus Liverpooli surve ainult jätkus ning kui esialgu õnnestus Lissaboni klubi väravavahil Odysseas Vlachodimosel kõik rünnakuüritused summutada, siis 35. minutil mängiti ka tema pealtvaatajaks. 

Benfica kaotas keskväljal palli, pärast mida toimetati see Trent Alexander-Arnoldi poolt välgukiirusel pika diagonaalpassiga kodumeeskonna kasti. Sinna oli spurtinud Luis Diaz, kes lükkas nahkkera omakorda Sadio Manele ning senegallane tegi hõlpsa vaevaga seisuks 2:0. Seda siis paari meetri pealt. 

Sellelt seisult mindi ka riietusruumi, kust Benfica naasis aga ümbersündinuna. Julge pealehakkamine tasus end ka kohe ära, sest 49. minutil õnnestus Darwin Nunezil kaotusseisu vähendada. Pool sellest väravast tuleb kirjutada aga Liverpooli kaitsja Konate arvele, kes lõi tsenderdust klaarima minnes pallist lihtalt mööda...

Kui avapoolajal olid pealelöögid 11-4 punastele, siis 60. minutiks olid kaalukausid praktiliselt juba tasakaalus: 11-9. Ometi ei õnnestunud Benfical oma šansse päriselt realiseerida ning kohtumise edenedes nende jaks rauges. 

Uuesti mängu sisse tulnud Liverpool haistis vaikselt oma võimalust ning nõelas uuesti 87. minutil kui Naby Keita andis ülitäpse söödu liini taga spurtinud Luis Diazele. Benfica väravavaht Odysseas hindas olukorda veidi valesti ning tegi colombialasele samme vastu. See lubas Liverpooli ründajal kollkiprist palli hõlpsa vaevaga mööda mängida ning seisuks 3:1 teha. 

Palju ei jäänud sealjuures ka puudu, et Benfica väravavõrk sahisenuks lõpu eel veel. 90+7. minutil pääses Odysseasega silmitsi Diogo Jota, kuid selles olukorras jäi peale puurilukk.

Pikemalt on võimalik kohtumiste käekäiguga tutvuda allolevas blogiaknas:

Enne kohtumisi:

Nii üllatav kui see ka pole, siis City ja Atletico pole kunagi varem omavahel vastamisi läinud. Avakohtumisele tulevad mõlemad vastu hea vormi pealt.

Inglismaa kõrgliigat juhtiva Manchester City saldo viimasest kümnest mängust on seitse võitu, kaks viiki ja üks kaotus. Nende ainus allajäämine pärineb 19. veebruarist, kui Premier League'i raames jäädi 2:3 alla Tottenham Hotspurile. 

Hispaania kõrgliigas kolmandat kohta hoidev Madridi Atletico viimase kümne kohtumise saldo on isegi grammi võrra parem: kaheksa võitu, üks viik ja üks kaotus. Ainus allajäämine pärinev 16. veebruarist, kui La Liga raames jäädi 0:1 alla Levantele. 

Benfical ja Liverpoolil on seevastu selja taga päris pikk ja tummine ajalugu. Esimest korda ristati omavahel piigid juba 1978. aastal ning hiljem on eurosarjades madistatud veel 1984. aastal, 2006. aastal ja 2010. aastal. Ajaloolised kaalukausid on 6–4 Liverpooli kasuks.

Portugali kõrgliigas kolmandat kohta hoidev Lissaboni Benfica on viimasest kümnest mängust võitnud kuus, viigistanud kolm ja kaotanud ühe. Too kaotus tuli aga äsja, kui 1. aprillil jäädi koduliigas 2:3 alla Bragale. 

Inglismaa kõrgliiga teisel real paiknev FC Liverpool on viimasest kümnest kohtumisest võitnud üheksa. Üks libastumine on punastel siiski sisse lipsanud, kui Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumises jäädi 0:1 alla Milano Interile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles