Poliitik pakub skandaali kistud Fourcade’ile Venemaa kodakondsust (1)

Postimees Sport
Copy
Simon Fourcade.
Simon Fourcade. Foto: Johannes Eisele/AFP/Scanpix

Endine laskesuusataja Simon Fourcade rebis veebruaris toimunud juunioride MMil tükkideks Prantsusmaa lipu ja pani sellest kokku Venemaa trikoloori. Prantslane on kinnitanud, et ei toeta Venemaa sõda Ukrainas, kuid on siiski asunud venelaste kaitsele.

Seetõttu on ta omakorda rakendatud Venemaa propagandavankri ette ning vene poliitik, olümpiavõitja Svetlana Žurova pakub talle lausa oma riigi kodakondsust.

«Igaühel peaks olema lubatud viibida riigis, kus ta olla tahab. Fourcade käitus sportlasena õigesti. Kui teda Prantsusmaal taga kiusatakse ja tema sõnu ei aktsepteerita, ulatame talle abikäe. Kui Fourcade soovib saada Venemaa kodakondsust, siis loomulikult toetame teda ja proovime asja korda saada,» kommenteeris Žurova Venema väljaandele RBC.

Venemaa murdmaasuusapealik Jelena Välbe teadis rääkida, et Simon Fourcade’i abikaasa on venelanna ja just seetõttu ei asu ta nn lääne infovaakumis, vaid tarbib ka Venemaa uudiseid.

«Paljud välismaalased on infovaakumis ega suuda kujundada objektiivset pilti. Raske on mitte nõustuda Simoni tegude või sõnadega, kui ta ütleb, et venelaste spordist kõrvalejätmine on laastav,» kommenteeris Välbe Championatile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles