Välbe siunab norralasi: vaid ühe inimese tõttu tekkis meie suusatajate vastu hüsteeria

Postimees Sport
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Venemaa suusaliidu presidendi Jelena Välbe arvates pole nende sportlaste isoleerimises süüdi mitte sissetung Ukrainasse, vaid norra ametivend.

Paljude teiste alaliitude eeskujul keelas ka rahvusvaheline suusaliit (FIS) pärast 24. veebruaril alanud sõda Venemaa ja Valgeneve sportlastel võistlemise. Välbe arvates tehti neile ülekohut.

«FISi pressiteates seisis, et Venemaa tiim eemaldati nende enda turvalisuse nimel. See on vale. Tegelikult tekkis meie sportlaste vastu hüsteeria vaid ühe inimese tõttu, kes surus oma arvamust teistele peale. Seejärel ütlesid ka teised, et nad ei taha meiega võistelda,» rääkis Välbe portaalile Championat.

Ta peab silmas Norra suusaliidu presidenti Erik Røstet. «Minu jaoks oli väga ebameeldiv, et FISi nõukogu liige nõnda käitus. Teda toetas ka FISi murdmaasuusatamise pealik [norralane] Vegard Ulvang, kes ütles: «Kui FISi võimuses pole venelasi võistlustel kõrvale jätta, võtame asja enda kätesse. Me lihtsalt ei lase neid MK-etapile.» Kuidas nii saab?» jätkas Välbe.

«Kehtima peaksid mingisugused eetikareeglid. Kes ta selles olukorras oli? Kas mitte suure FISi perekonna liige? Saab ka rääkida rahulikult ja sääraseid märkusi tegemata. Norralased selle hüsteeria põhjustasidki,» rääkis Välbe ja lisas: «Olen kindel, et 99 protsenti Norra fännidest tahaks näha rajal reaalset võitlust meie sportlastega. Kasvamiseks tuleb heidelda tugevaimatega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles