KHLi klubi juht: välismaalased arvasid, et paneme nad kuhugi luku taha (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Üheks KHList lahkujaks oli ka olümpiaturniiril säranud Teemu Hartikainen (paremal).
Üheks KHList lahkujaks oli ka olümpiaturniiril säranud Teemu Hartikainen (paremal). Foto: Matt Slocum/Scanpix

Hokiliigasse KHL kuuluva Ufa Salavat Julajevi juht Rinat Baširov rääkis, kuidas nende klubis tegeleti välismängijatega.

Alates 24. veebruarist, mil Venemaa alustas Ukrainas sõda, on KHL sisuliselt välismängijatest tühjaks jooksnud. Kokku otsustas sõelmängudele jõudnud meeskondadest Venemaalt lahkuda koguni 22 välismängijat, kellest enamik jäi ka töötuks.

«Ma ei usu, et nad üheskoos meile midagi halba soovisid ja see polnud ette kavatsetud käitumine. Nad järgisid kõiki KHLis kehtivaid reegleid ja kõikidel mängijatel on võimalus enda leping teatud tingimustel vabalt lõpetada. Nad tegid seda, ent pidid rahaliselt veidi lõivu maksma. Neid lihtsalt ei huvitanud enam siin hoki mängimine ja seda on meil raske mõista. Meil on kindlasti erinev mõttemaailm,» lausus Salavat Julajevi juht Baširov väljaandele Championat.

Kohe pärast sõja algust soovis enamik välismängijaid viivitamatult Venemaalt lahkuda, ent hirm oli väga suur. Seda tunnistas ka Baširov. «Ma läksin nende juurde ja ütlesin, et keegi ei hoia teid luku taga. Pärast seda kostis ainult üks suur kergendusohe. Nad olid väga rõõmsad, sest arvasid reaalselt, et paneme nad kuhugi luku taha,» lisas Baširov.

«Me mõistsime üheskoos, et olukord pole praegu tavaline, ent ei hakanud rääkima poliitikast. Ütlesin ainult meid raskel ajal hüljanud mängijatele, et nad kahetsevad seda.»

Salavat Julajevist lahkus kokku kuus välismängijat. Nendeks olid Soome koondisega olümpiavõitjaks kroonitud ja olümpiaturniiril seitse punkti toonud Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen. Lisaks taanlane Philip Larsen, soomlane Juha Metsola, rootslane Markus Granlund ja Kanada päritolu Geoff Platt.

KHList lahkus ka Eesti jäähokikoondislane Robert Rooba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles