Soome suusakoondise endine peatreener: kui venelased ei saaks võistelda, siis see oleks katastroof

Christopher Krutto
Copy
Aleksander Bolšunov (fookuses) ja teised Venemaa murdmaasuusatajad hetkeseisuga rahvusvahelistel võistlustel osaleda ei saa.
Aleksander Bolšunov (fookuses) ja teised Venemaa murdmaasuusatajad hetkeseisuga rahvusvahelistel võistlustel osaleda ei saa. Foto: ANNIKA BYRDE/AFP/Scanpix

Venemaa sissetungi järel Ukrainasse keelasid paljud spordiliidud venelastel rahvusvahelistel võistlustel võistlemise. Sarnane samm tehti ka rahvusvahelise suusaliidu (FIS) poolt. Soome murdmaakoondise endine peatreener Reijo Jylhä on mures, et see võib alale valusa jälje jätta.

«Kui venelased ei saa võistelda, siis nende puudumine oleks põhimõtteliselt katastroof. Üks suur osa võistlejatest oleks väljas. Rahvusaheline murdmaasuusatamine ei suudaks nii kesta ka Venemaa suusatamise juht Jelena Välbe ütles, et võib-olla ka Venemaa,» rääkis Jylhä Iltalehtile.

Tõsi, hetkel selle teemaga veel keegi otseselt tegelema ei pea, sest suusavõistlused saavad uuesti alguse alles sügisel. Kui selleks ajaks olukord muutunud ei ole, siis võib tõesti juhtuda, et venelased MK-sarjas starti ei tule.

«Me oleme päris kaugel sellest, et lasta individuaalsel sportlasel võistelda ja ennast realiseerida. Kui Aleksander Bolšunovi osalemise tingimus on see, et [Vladimir] Putin ei ole võimul, siis on tegu väljapressimisega. Kas see oleks rohkem kahjulik või kasulik?» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles