Kolmekordsele Poola meistrile südi vastupanu osutanud Tartu Ülikool jäi napilt eurosarja finaali ukse taha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tartu pidi tunnistama Anwili paremust.
Tartu pidi tunnistama Anwili paremust. Foto: ENBL

Tartu Ülikool Maks & Moorits sõitis Põhja-Euroopa korvpalliliiga ENBL finaalturniiriks Poolasse Wloclaweki. Poolfinaalis võõrustajate Anwiliga jagus põnevust kuni lõpuni ja kodumeeskond tagas finaalipääsuks vajaliku 80:74 võidu alles viimase paari minutiga. Kolm kaugviset tabanud Patrik Saal oli Tartu parim 14 punkti ja kuue lauapalliga.

Kolmekordse Poola meistri Anwili kodusaalis peetud kohtumisele elas tribüünidelt kaasa üle 2000 inimese ehk suurim publik, kelle ees Tartu sel hooajal mänginud on. Aga tartlased ei lasknud esialgu end sellest heidutada ja tabavate kaugvisete toel võideti avaveerand 20:18. Teisel veerandajal hakkas mäng üha enam aga kodumeeskonna poole kalduma ja poolajaks juhtis Anwil 37:34.

Poola liigas neljandat kohta hoidev Anwil suutis poolajapausil oma plaanid üle käia ja kodupubliku rõõmuks valitseti kolmandat veerandaega, mille lõpuks näitas tabloo Anwili 61:49 eduseisu. Tartlased selle kaotusseisu tõttu alla ei andnud ja neljandal veerandaja algusest hakati punuma 19:5 spurti, milles põhirolli mängisid tabavad kaugvisked. Viis minutit enne kohtumise lõppu sai Tartu ette 68:66. Edasi püsis seis tasavägine ning kaks minutit enne lõpuvilet oli tablool 72:72 viik. Anwil otsustas mängu saatuse aga kahe järjestikkuse kaugviskega, millele järgnes pallikaotuse järel ka kahepunktivise. Hendrik Eelmäe korv tegi lõpuseisuks 80:74 Anwilile.

Tartu suurim punktikütt oli kolm kaugviset tabanud Patrik Saal, kes lõpetas mängu 14 punkti ja kuue lauapalliga. Võrdselt 12 punkti peale jäid Adomas Drungilas ja Edmunds Elksnis, viimasele läks kirja ka seitse korvisöötu. Braxton Huggins viskas 11 punkti.

Anwili parim oli Jonah Mathews 22 punkti ja viie lauapalliga. James Bell lisas 16, Ziga Dimec 12, Kyndall Dykes 11 ja Kamil Laczynski 10 punkti.

Tartu meeskonna peatreeneri Nikolajs Mazursi hinnangul sai määravaks visketabavus. «Viskasime palju korvi alt mööda ja üldse oli kahepunktivisete protsent kehv. Mehed võitlesid küll kõvasti, aga me ei murdnud läbi siis, kui vastastel vead olid täis ja suure publiku ees mängides hakati ka liigselt kiirustama. Aga suures plaanis tänud meestele pingutuse eest ja loodame homme turniiri võiduga lõpetada,» sõnas Mazurs.

Põhja-Euroopa korvpalliliiga ENBL lõplik paremusjärjestus saab paika neljapäeval, kui esmalt pronksimängus läheb Tartu vastamisi Basket Brnoga kell 17.30. Finaalis kohtub Anwil leedukate Šiauliai 7-bet meeskonnaga ja see mäng algab kell 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles