Eesti kurlingupaar jõudis MK-etapil veerandfinaali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marie Kaldvee ja Harri Lill.
Marie Kaldvee ja Harri Lill. Foto: Eero Vabamägi

Kurlingu segapaar Marie Kaldvee ja Harri Lill piirdus Prahas toimunud MK-etapi veerandfinaaliga, kus eestlased tuli tunnistada tšehhide paremust. Kokkuvõttes saavutas meie duo 20 võistkonna konkurentsis viienda koha. 

Kõrgetasemelisel turniiril olid vastaste seas ka maailma edetabeli 1., 3. ja 5. võistkonnad ning Eesti kurlingumängija Harri Lill kommenteeris, et kokkuvõttes võib mängude tulemustega rahule jääda. «Tulemus polnud ilmselt meie võimete maksimum, kuid oleme rahul. Võitsime turniiri käigus Taani esindust, kes on meie alagrupikaaslane eelseisvatel maailmameistrivõistlustel,» tõi Lill välja.

Praha MK-etapp oli Eesti kurlingupaari jaoks viimane rahvusvaheline turniir enne kuu lõpus toimuvaid maailmameistrivõistlusi Šveitsis. Tiitlivõistlusest võtab osa 20 võistkonda: Šotimaa, Norra, Rootsi, Kanada, Itaalia, Šveits Tšehhi, Ameerika Ühendriigid, Taani, Saksamaa, Uus-Meremaa, Austraalia, Inglismaa, Ungari, Jaapan, Korea, Soome, Eesti, Türgi ja Hispaania.

Rahvusvahelise kurlingu föderatsiooni otsusega võistleb MMil Venemaa asemel MMil Hispaania. Varem võistlusele kvalifitseerunud Hiina võistkond ei saa aga koroonaviiruse pandeemia ja reisipiirangute tõttu võistlusest osa võtta ning võistlusele pääses Taani esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles