Butša veresaunaga seoses meediat süüdistanud endisel Inglismaa koondislasel tuli amet maha panna (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Matt Le Tissier Southamptoni särgis.
Matt Le Tissier Southamptoni särgis. Foto: Action Images

Paar päeva tagasi Ukraina sõja kohta kriitiliselt sõna võtnud endine Inglismaa koondislane Matt Le Tissier pani avalikkuse survel maha oma ameti Southamptoni jalgpalliklubi saadikuna.    

Nimelt tegi kaheksal korral Inglismaa koondist esindanud Le Tissier teisipäeval Twitterisse postituse Butša veresaunast, kus viitas, et meedia manipuleerib tugevalt Ukrainas toimuvat. 

Matt Le Tissieri kustutatud säuts.
Matt Le Tissieri kustutatud säuts. Foto: twitter

Sellele postitusele järgnes aga avalik pahameeletorm ning mõned tunnid hiljem otsustas Le Tissier vastava säutsu eemaldada. «Kustutasin eelmise postituse, kuna inimesed, nagu tavaliselt, ei saanud asjale pihta. Ma pidasin silmas meedia manipuleerimisvõimet, kuid te teadsite seda niikuinii,» kirjutas ta.

Kahju oli aga tehtud ning sellest tulenevalt astus Le Tissier tagasi ka Southamptoni jalgpalliklubi saadiku kohalt. «Minu vaated on ja jäävad alati minu enda omaks. See samm on vajalik, et vältida igasuguseid segadusi,» põhjendas klubi omaaegne legend otsust.

Kuna pahameeletorm aga ei vaibunud, otsustas 53-aastane mängumees päev hiljem veelgi pikemalt oma seisukohti selgitada. «Teeme ühe asja nüüd täiesti selgeks: ma pole mitte mingil kujul ega viisil sõja poolt. Ma ei poolda kuidagi kelleltki teiselt elu võtmist ja igaüks, kes niimoodi talitab, peab saama vastava karistuse, sest säärased koledused jätavad pöördumatuid kahjustusi kõikidele ohvri lähedastele.»

Le Tissier on varemgi meediat kritiseerinud, näiteks koroonapandeemia ja vaktsiinide kajastamisel. Tänavu veebruaris Telegraphile antud intervjuus lükkas ta aga ümber väited, justkui oleks ta vandenõuteoreetik. 

Le Tissier esindas Southamptonit aastatel 1986–2002 kokku 540 kohtumises ja lõi nende eest 209 väravat. Pärast karjääri lõpetamist töötas ta pikalt teleeksperdina, kuni asus 2019. aasta jaanuaris tööle Southamptoni saadikuna.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles