Eestlane ühest läbiaegade parimast ralliautost: see on nagu tank

Postimees Sport
Copy
Škoda Fabia Rally2-auto.
Škoda Fabia Rally2-auto. Foto: Bastien Roux via www.imago-images.de/Scanpix

Kuigi ralli MM-tiitlile kihutatakse alates tänavusest aastast uutel Rally1-autodel, siis astme võrra madalamal panevad võistlejad ennast proovile Rally2-autode roolis. Statistika näitab, et Škoda on suutnud aastate jooksul arendada välja ühe läbiaegade parima ralliauto, mis teeb konkurentidele silmad ette. Rallimasinat kiitis ka Eesti rallisõitja Georg Linnamäe, kelle hinnangul on sisuliselt tegemist tankiga, mis võib saada kõvasti vatti.

Škoda Fabia võiduprotsent on rallidel 36,8, mis on mäekõrguselt üle lähimast konkurendist Volkswagen Polost (25,9 protsenti). Kuigi Linnamäe põhiliseks sõiduvahendiks ralliradadel on just Volkswagen, siis on ta mõnel rallil osalenud ka Škoda roolis ja oskas välja tuua kahe auto suurimad erinevused.

«Mis ma avastasin, oli see, et Fabiaga ei ole võib-olla nii tore täiesti piiri peal sõita. Teisest küljest on seda lihtsam seadistada ja see on täielik tank. See talub palju täiesti probleemivabalt. Polol pole olnud nii palju arendusaega, mis tähendab, et see ei pruugi olla nii tugev kui Fabia. See pole nii robustne,» rääkis WRC2 Junior arvestuse esikohta jagav Linnamäe DirtFishile.

Eestlase info kohaselt tuleb varsti välja uus Fabia Rally2-auto ning levivad kuuldused veel ühe autotootja lisandumisest. «Käivad kuulujutud, et Toyota toob peagi välja oma Rally2-auto. Need autod on tõenäoliselt järgmine samm edasi. Eks me pärast hooaega näeme,» vastas Linnamäe küsimusele, millise auto vastu ta oma Polo tulevikus vahetaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles