Butšas elav spordifunktsionäär: mu koer lasti nalja pärast granaadiga õhku

Postimees Sport
Copy
Mõkola Kovaltšuk ja tema koer Rakata.
Mõkola Kovaltšuk ja tema koer Rakata. Foto: @kovalchukmykola/Instagam

Vene sõjaväelaste poolt Butšas toimepandud sõjakuriteod puudutasid väga lähedalt Ukraina spordifunktsionääri Mõkola Kovaltšuki, kes on World Boxing Council’i (WBC) Ukraina osakonna juht. Kovaltšuk ütles, et tema kodutänaval tapeti 87 inimest, hukka sai ka tema koer, kelle venelased lihtsalt nalja pärast granaadiga õhku lasid.

«Tänaval, kus ma üksi elan, tapeti jõhkralt 87 süütut inimest ja last. Ümberringi on palju laipu. Inimesed seoti kinni ja tulistati, seejärel kuhjati kokku, valati bensiiniga üle ja laibad põletati,» kirjeldas Kovaltšuk koletut vaatepilti Ukraina väljaandele Champion.

Enne Venemaa rünnakut suutis Kovaltšuk põgeneda Kiievisse, kuid oma kahte koera ei õnnestunud tal kaasa võtta. Ta jättis need naabrite hoolde, kuid ühe neist tapsid Vene sõdurid. «Okupandid tapsid mu ustava sõbra. Minu tšempioni Rakata. Nad lasid ta lõbu pärast granaadiga õhku ja vaatasid, kuidas ta sureb.

Teine koer, Athos, pääses. Ta jäi imekombel ellu ja on nüüd arstide valve all väga raskes seisundis. Ta sai granaadist vigastada ja killud katsid kogu tema keha. Ta oli abitus olekus mitu päeva, kuni Ukraina sõjaväelased ta päästsid,» lisas Kovaltšuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles