Uued detailid jalgpallikoondise mängust Küprosega: mõned mehed oksendasid mängupäeva hommikul

Postimees Sport
Copy
Eesti jalgpallikoondise mängijad. Foto on illustreeriv.
Eesti jalgpallikoondise mängijad. Foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

Eesti jalgpallikoondis kaotas eelmisel nädalal Rahvuste liiga üleminekumängus korduskohtumise Küprosele 0:2 ja langes järgmiseks hooajaks kõige nõrgemasse ehk D-liigasse. Eesti Jalgpalli Liidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht avaldas, et meeskonda tabas ootamatu gripilaine ning mõni väljakule läinud mees oksendas mängupäeva hommikul.

Uiboleht rääkis taskuhäälingus Kuldne geim, et jalgpallikoondist tabas oluliste mängude eel viirusepuhang. «Koondises oli kõva viirus ringi liikumas. See ei olnud covid, vaid mingi gripp või gripilaadne. Kahel mängijal vist isegi diagnoositi gripp.

Praktiliselt ühtegi mängijat ei olnud, kes ei oleks laagri ajal palavikus lühikest aega või oksendanud. Mängupäeva hommikul näiteks mõned oksendasid, neil oli kõrge palavik ja pärast nad mängisid.

Mihkel Uiboleht.
Mihkel Uiboleht. Foto: Tairo Lutter

Võistkond oli tervise mõttes päris keerulises olukorras, aga treener võttis taktika, et me ei räägi sellest, sest keskendume mängule ja ärme otsime vabandusi. PRi mõttes oleks võib-olla pidanud sellest rääkima ka, aga lõppkokkuvõttes oli treeneri eesmärk häälestada võistkond sellele, et mängida. Ärme mõtle selle peale, kui on keegi haige, siis on, ei saa mängida, aga ta tuleb tagasi,» selgitas Uiboleht peatreener Thomas Häberli strateegiat.

Uiboleht tõdes, et nüüd tuleb koondisel suvistel mängudel taas C-liigasse tõusta. Nn mudaliigasse kukkumise kohta on ta aga pidanud ka ise paljudele aru andma ning olukorda selgitama.

«Huvitav nüanss on, et D-liigast räägitakse kui mudaliigast. Mu käest on ka mitu korda küsitud, mis see konkreetselt tähendab. See tähendab, et Rahvuste liigas on neli tugevustaset ja me langesime kõige nõrgemale.

FIFA (Rahvusvahelise jalgpalliliidu) reitingutabelis oleme Lätist ja Leedust paarkümmend kohta eespool. Inimesed, kes polnud süvenenud, tegid seepeale suured silmad, sest arusaam oli selline, et nagu me oleksime kukkunud FIFA tabeli viimaseks,» ütles Uiboleht.

Kuula tervet Kuldse geimi taskuhäälingu saadet siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles