WRCs tööta jäänud maailmameister peab ennast ikka ja jälle tõestama

Postimees Sport
Copy
Mads Östberg 2021. aastal Rally Estonial.
Mads Östberg 2021. aastal Rally Estonial. Foto: Timo Anis/AFP/Scanpix

2020. aasta WRC2-sarja maailmameister Mads Östberg pole tänavu startinud veel ühelgi MM-etapil. Mullu samas klassis teise koha saanud norralasel ei ole püsivat sõitjakohta, tal tuleb jätkuvalt ennast tõestada ning ta püüab tehasemeeskonna sõitjatel selja prügiseks teha.

Eelmisel nädalal õnnestus see tal Mehhikos toimunud Rally of Nations’il, kus ta edestas Fordi sõitjat Adrien Fourmaux’d, kes sõidab M-Spordi meeskonnas Rally1-autoga kaasa terve MM-hooaja. Sel nädalal Sanremos püüab ta sama teha prantslase tiimikaaslase Craig Breeniga.

«Ma tahan näidata, mida suudan, ja arvan, et sellistel üksikustel rallidel osalemine ona hea võimalus on taset näidata, eriti kui seal on ka WRC-sõitjad. Ma saan nendega võidelda ja see tähendab, et mul on veel midagi ära teha,» ütles Östberg DirtFishile.

Eelmisel aastal kaasmaalase Andreas Mikkelseni järel WRC2-sarjas teiseks jäänud Östberg sõidab sel aastal kaasa hoopis Ungari meistrivõistlustel. Alates 2018. aastast Citröeni meeskonna koostööd teinud Östbergile sel aastal sõitjakohta ei pakutud ning MM-sarjas kõrge koha püüdmine tundub ebatõenäoline.

«Praegu oleme keskendunud Ungari meistrivõistlustele. Teeme mõned võistlused siin ja seal, võib-olla mõne EM- või võib-olla ühe WRC-etapi, kuid ei paista, et sõidaksin terve aasta sellisel taesmele,» lisas Östberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles