F1s hakkab kehtima omapärane reegel, mis võib enim tuska tekitada Hamiltonile

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: Loren Elliott/REUTERS/Scanpix

Austraalia vormel-1 Grand Prixi žürii on eelseisvaks võistlusnädalavahetuseks loonud uue reegli. Nüüdsest ei tohi sõitjad kanda kaelakette ning muid ehteid. Eeskirja muudatusest võib ennast kõige rohkem puudutatuna tunda Lewis Hamilton, kel on nina- ja kõrvarõngas, lisaks kannab ta sageli jämedat kaelakeed.

Tegelikult ei ole selles reeglis midagi uut, sest sarnasel kujul on see rahvusvahelises spordikoodeksis olnud juba 2005. aastast. Skandaalse Michael Masi asemel F1 võistluste juhi ameti saanud Niels Wittich kinnitas, et seda reeglit tahetakse lihtsalt esile tuua, sest on sõitjate ohutuse jaoks väga vajalik, teatas Motorsport.com.

Rahvusvahelise meedia teatel ei taheta reegli jõustamisega konkreetselt ühtegi sõitjat esile tõsta, vaid eesmärk on lihtsalt ohutuse tagamine. Nimelt võivad ebamugavad ja suured ehted takistada sõitjal näiteks tulekahju korral kiiresti vormelist väljuda.

Teistes mootorispordisarjades on sarnaste ohutusreegli rikkumise eest sõitjaid karistatud rahatrahviga. Näiteks 2018. aastal sai vormel-E sõitja Lucas di Grassi 10 000 eurot trahvi ja temalt arvati maha kolm punkti, sest nõutud tulekindel aluspesu oli normatiivist lühem. Ilmselt võib ka F1-sarjas sõitjat reegli vastu eksides ees oodata rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles