Nii pole ilus: Porto kaebab Hulki kiusanud City fännide peale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Porto ründaja Hulk
FC Porto ründaja Hulk Foto: SCANPIX

FC Porto on pärast eilset Euroopa Liiga mängu maruvihane Manchester City fännide peale, kes väidetavalt solvasid sügavalt Portugali klubi ründeässa Hulki. Porto süüdistused on aga pehmelt öeldes kummalised.

Nimelt laulsid 4:0 võiduga järgmisse ringi rühkinud City fännid koomiksikangelase järgi hüüdnime saanud Hulkile: «Sa pole sugugi nii hämmastav!» Portugallasi solvas see aga hingepõhjani ning nad valmistavad ette ametlikku kaebust UEFA-le, et Manchesteri klubi vastutusele võetaks.

Klubi kõneisik Rui Cerqueira kinnitas, et huumorisoone puudumisel pole Porto kaebusega midagi pistmist ning City fännide käitumine oli täiesti kohatu. Lisaks olevat mõned pealtvaatajad hüüdnud Hulkile, nagu oleks too petis ning sellest portugallaste hinnangul piisab, et asjale ametlik käik anda.

Kummaliste etteheidete tagamaad peituvad ülima tõenäosusega kahe meeskonna esimeses omavahelises kohtumises, mis peeti nädala eest Porto kodustaadionil. Pärast mängu esitas City UEFA-le kaebuse, nagu oleks nende mustanahalisi mängumehi Mario Balotellit ja Yaya Toured rassistlikult mõnitatud. City väitel tegi publik ahvihäälitsusi, kui emb-kumb mees platsil palli puutus.

Porto selgitus sellele olukorrale oli aga samuti võrdlemisi omapärane. «Häält tegid mõlema meeskonna fännid – ühed laulsid Hulk-Hulk-Hulk ja teised Kun Agüerole Kun-Kun-Kun,» selgitas Cerqueira tookord. Kõlab loogiliselt... kuid City ründaja Agüero ei olnud sel hetkel platsilgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles