Madridi Reali jõhker mõõn jätkub. Peatreener: ma ei mõista, mis toimub

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kogenud treener Pablo Laso on nõutu.
Kogenud treener Pablo Laso on nõutu. Foto: Kiko Huesca/Epa/Scanpix

Korvpalli Euroliiga hooaja esimeses pooles üheks suurfavoriidiks peetud Madridi Reali põhiturniiri lõpp kujunes väga keeruliseks. Kõige krooniks saadi eile õhtul koduplatsil 88:97 lüüa Müncheni Bayernilt.

Hispaania gigant alustas kohtumist nagu vanadel headel aegadel. Mängiti kiirelt ja sopsati hiilgava protsendiga kolmeseid. Avapoolaeg võideti 52:34. Siis pilt vaikselt muutus.

Kuigi Bayern võitis kolmanda veerandaja vaid 25:23, tõmmati võõrustajate peole pidurit. Otsustaval neljandikul rulliti koduperemeestest üle koguni 38:13 ning teeniti lõpuks üsna kindel võit. 

Real on viimasest 13 mängust kaotanud 9: eurosarjas 8/6 (neli viimast), koduliigas 5/3. Allajäämine Bayernile tähendas, et teise koha asemel lõpetatakse Euroliiga põhiturniir neljandana. Veerandfinaali vastane selgub kolmapäevasest Tel Avivi Maccabi ja Istanbuli Anadolu Efesi paarist.

«See oli kummaline mäng. Tegutsesime avapoolajal väga hästi nii kaitses kui ka rünnakul. Kolmas veerandaeg oli kõige võrdsem, aga vastane osutas juba rohkem vastupanu. Siis kadusime meie aga platsilt täiesti ära,» oli Reali peatreener Pablo Laso nõutu.

Viimase veerandaja krahh iseloomustab selgelt tiimi seisu. «Tahaksin anda selge põhjenduse, aga see pole lihtne. Viimasel kümnel minutil puudus meil hingestatus. Sellised asja juhtuvad, kui kaotad usu,» arutles Laso.

«Ma ei mõista, mis toimub. Ma ei saa aru, miks me jäime neljandal veerandajal surve alla ja kaotasime. Mina olen esimene inimene, kes selle peale mõtleb. Ühel hetkel hoiame tiimina kokku, järgmisel enam mitte.»

Põhiturniiril jääb pidada üks mäng. Praegu on selgeks saanud kaks veeranfinaalpaari. Esimese asetusega Barcelona kohtub Bayerniga, teise koha saanud Piraeusi Olympiacos võtab vastu Monaco. 

Maccabi ja Efesi mängu võitja läheb kokku Realiga, kaotaja Milano Armaniga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles