VIDEO ⟩ Vormeliekspert miljardäride võsukeste rumalast avariist: kaks puupead said rajal kokku

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nicholas Latifi vormel omal jõul boksi ei jõudnud.
Nicholas Latifi vormel omal jõul boksi ei jõudnud. Foto: imago/Hoch Zwei/Scanpix

Austraalia vormel 1 etapi ajasõit lõppes varakult Kanada pilootidele Nicholas Latifile (Williams) ja Lance Strollile (Aston Martin), kes rajal kokku põrkasid. Kumb oli süüdi? Ilmselt veidi mõlemad!

Vahejuhtum toimus esimese kvalifikatsioonisessiooni lõpus. Õnnetuse teeb halenaljakaks tõik, et kumbki polnud ka oma kiirel ringil. Avarii juhtus pealtnäha üsna süütus olukorras: Latifi üritas mööduda, ent Stroll keeras talle otsa. Suurema hoobi sai Williamsi masin.

«Mida paganat Latifi tegi?! Ta lihtsalt sõitis mulle otsa,» oli Strolli esimene emotsioon raadiosides tiimiga.

Vähemalt sama segaduses oli ka teine kannatanu. «Ma ei mõista, mida ta tegi. Ta ei vaadanud peeglitesse. Auto hävines,» sõnas Latifi.

Pärast ajasõitu jäi neist viimane endale kindlaks, esimene tõmbas tuure veidi maha, ent süüd otseselt omaks ei võtnud.

«Puhas mäng. Nägin juhtunust videot. Üritasin lihtsalt oma sõidujoont hoida, tema keeras masina minu suunas,» vahendas Latifit portaal Sky Sports.

«Ta üritas minust keerulises kohas mööduda. Piinlik juhtum. Ta oli järsku kitsal rajaosal minu kõrval ja me põrkasime kokku,» arutles Stroll.

Juhtumit analüüsid ka Soome eksperdid. Ilta-Sanomat pidas vajalikuks välja tuua, et mõlemal mehel on miljardärist isa. Strolli papa Lawrence on Aston Martini F1-tiimi omanik, Latifi isa juhib suurt toiduettevõtet ning investeerib mehiselt McLareni F1 gruppi. 

«Mõlemal sõitjal oli käsi mängus. Lisaks kaasnes veidi ebaõnne,» arvas endine vormelipiloot, nüüd Viaplay's sõite analüüsiv Heikki Kovalainen.

F1-s insnenerina töötanud Ossi Oikarinen oli tunduvalt otsekohesem. «Kaks puupead said rajal kokku! Ajasõidu esimeses pooles tuleks koha eest võidelda ja vahest ka rumalaid liigutusi teha,» sõnas ta.

Austraalia GP homsele põhisõidule saab kaasa elada Postimehe otseblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles