Venelasest olümpiavõitja hinnangul on norralased propaganda ohvrid

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Veronika Stepanova.
Veronika Stepanova. Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Venemaa murdmaasuusataja Veronika Stepanova on veendumusel, et norralaste suust kõlavad Venemaa vastased loosungid on neile peale surutud.

Norra murdmaasuusataja Johannes Høsflot Klæbo ütles VG-le antud intervjuus, et Ukraina sõja tõttu oli Venemaa ja Valgevene sportlaste eemaldamine võistlustelt ainuõige samm.

See ei ole sugugi esimene kord, kui Klæbo venelaste vastu sõna võttis. Kohe pärast sõja algust avaldas ta arvamust, et nii venelased kui ka valgevenelased tuleks rahvusvahelistelt võistlustelt eemaldada. «Arvan, et FIS käitub argpükslikult, et ei keela venelastel võistlemist,» teatas ta 28. veebruaril.

Venemaa suusatajatel lubati küll Lahti MK-etapil võistelda, kuid hooaja viimasel etapil Holmenkollenis enam mitte.

Klæbo viimane sõnavõtt on Venemaal teeninud palju tähelepanu, mistõttu otsustas Stepanova kirjutada norralasele avaliku kirja.

«See on tema arvamus, mida muud ma oskan öelda. Ka Therese Johaug ütles midagi sarnast. Minu küsimus on: kas sellistes tingimustes, kus kohalik meedia surub peale ühte kindlat narratiivi, on neil üldse valikut? Saavad nad üldse midagi muud öelda?» kirjutas Stepanova inglise keeles ning seda seetõttu, et norralastel tõlkes midagi kaduma ei läheks.

21-aastane Stepanova tõi Pekingi olümpiamängudel Venemaa teatenaiskonna ankrunaisena kullale. Sellega sai temast ajaloo noorim murdmaasuusatamise olümpiavõitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles