FIA viimase hetke otsus jättis Verstappeni nõutuks: eelmisel etapil ei huvitanud see kedagi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: imago/Hoch Zwei/Scanpix

Vormel 1 Austraalia GP-l kaotati üks neljast DRS-tsoonist. Valitsev maailmameister Max Verstappen muudatust heaks ei kiitnud.

DRS (inglise keeles Drag Reduction System) tähendab seda, et kui vormeliässad on kindlaks määratud punktis ringrajal eessõitjast maas vähem kui sekundiga, saavad nad sirgel avada oma tagatiivas klapi ja vähendada nõnda masina õhutakistust. Nii võidetud lisakiirus aitab kaasa konkurendist möödumisele.

Vormelisõitjad saabusid Austraaliasse teadmises, et ringrajal on koguni neli DRS-tsooni. Pärast Eesti aja järgi täna hommikul sõidetud kvalifikatsiooni tegi FIA otsuse ühest DRS-tsoonist loobuda.

Kaotatud DRS-ala paiknes Albert Parki ringrajal kaheksanda ja üheksanda kurvi vahel, ent see rajaosa pole täiesti sirge. FIA hinnangul oleks see lõik DRSiga sõites ohtlik, sest kaassõitja taga tekkivas õhuvoolus muutuvad vormelid raskesti juhitavaks. Et Albert Parki näol on tegu tänavaringrajaga, võinuks FIA hinnangul juhtuda seal tõsiseid avariisid.

Red Bulli sõitja Verstappen sellise hinnanguga ei nõustu. «Jeddahis, kus DRS-tsoonid olid selgelt palju ohtlikumad, ei huvitanud see kedagi. Vaid üks meeskond kaebas selle üle ja hommikuks oligi tsoon kadunud. Mul ei olnud sellega probleemi. Mul on hoopis kahju, sest see teinuks võistluse huvitavamaks,» ütles ta.

Ainsa meeskonnana palus kõnealuse DRS-tsooni eemaldamist Alpine. Red Bulli ninamehe Helmut Marko sõnul polnud Alpine’i vormelitel kaheksandaks kurvis lihtsalt piisavalt kiirust. «See oli väga kummaline otsus. Meil ei ole sellist probleemi nagu Alipne’il. Kahjuks kaob nüüd natukene põnevust, mida pakkunuks võimalikud möödasõidud,» ütles Marko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles