Uustulnuk Viimsi marssis veel ühe lõpusekundite võidu abil ka Eesti-Läti liiga finaali!

Toimetas Ville Arike
Copy
Viimsi peatreener Valdo Lips viis kohe esimesel meistriliiga aastal enda hoolealused Eesti-Läti ühisliiga finaali.
Viimsi peatreener Valdo Lips viis kohe esimesel meistriliiga aastal enda hoolealused Eesti-Läti ühisliiga finaali. Foto: Sille Annuk

Üks Eesti meeskond pidi oma ajaloos esimest korda jõudma Eesti-Läti korvpalliliiga finaali ning selleks on esimest aastat meistriliigas mängiv Viimsi/Sportland, kes Riias peetud poolfinaalis alistas Pärnu Sadama 83:81.

Tegemist oli vastastega, kes väärisid teineteist. Terve mäng möödus äärmiselt tasavägises heitluses, kummalgi ei õnnestunud vähegi arvestatavamat vahet sisse teha. Kohtumise saatuse otsustas Devin Lee Harrise lõpusekundi tabav keskpositsioonivise üle vastase käe!

Seejuures näis pool minutit enne lõppu, et Viimsil on noor võit käes, sest saadi ette 80:75. Ent Pärnu snaiper Andris Misters vastas kahe tabava kolmesega ja viigistas 8 sekundit enne lõppu seisu - 81:81. Viimane sõna jäi aga Viimsile, kes pühapäevases finaalis kohtub põhiturniiri võitja Riia VEFiga. VEF oli mõni tund varem peetud poolfinaalis 116:55 üle Ogrest.

Nii Pärnu kui ka Viimsi olid juba Riiga finaalturniirile jõudmisega end ületanud. Pärnu seljatas veerandfinaalis mõlemas mängus tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo ning Viimsi samuti minimaalse kahe mänguga aastakümneid Läti tippu kuulunud Ventspilsi (sealhulgas kodumäng võideti lisaajal). Kumbki ei tahtnud saavutatuga rahulduda ja seda näitasid juba esimesed minutid.

Esimese veerandaja järel juhtis Pärnu 18:17, esimese poolaja järel 42:41. Kolmanda veerandi viimastel sekunditel viskas sühhlglss laans tähtsa korvi Ivo Van Tamm ja Pärnu läks viimasele väikesele vaheajale 58:54 eduseisus.

Viimase veerandaja keskpaigas käristasid Troy Barniesi kolmene ja kahene vahe selle mängu kohta suureks - 70:63 Pärnule -, kuid Viimsi ei andnud alla ja tegi paar minutit hiljem 7-punkti-rünnaku! Rain Veideman tabas kolmese, lauavõitluses tegi Arturas Valeika Tyler Robersoni vastu ebasportliku vea, tolle vabavisked tabasid ning seejärel sopsas vabavisked ka Rait-Riivo Laane ja viik 70:70 oli jalul. Pärnakad mängisid oma momentumi maha ja jäidki lõpuni initsiatiivist ilma.

Võitjaile tõi Roberson 19, Ronalds Zakis 18 ja Harris 16, kaotajaile Barnies 19 ja Misters 17 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles