BLOGI ⟩ Leclerc võttis Austraalias veenva võidu, Verstappen katkestas tehnilise rikke tõttu

Postimees Sport
Copy
Charles Leclerc ja Max Verstappen Austraalia Grand Prixil.
Charles Leclerc ja Max Verstappen Austraalia Grand Prixil. Foto: PAUL CROCK/AFP/Scanpix

Täna hommikul Austraalias toimunud vormel-1 MM-sarja kolmanda etapi võitis parimalt stardikohalt alustanud Charles Leclerc (Ferrari). Pikalt teist kohta hoidnud Max Verstappen (Red Bull) katkestas 39. ringil tehnilise rikke tõttu. Poodiumi ülejäänud astmed hõivasid Sergio Perez (Red Bull) ja George Russell (Mercedes). Postimees vahendas võistlust tekstipõhises blogis.

Enne võistlust:

Pärast kolmeaastast pausi on F1 tagasi Austraalias. Uue väljanägemisega Albert Parki ringrajal Melbournes haaras parima stardikoha Ferrari esisõitja Charles Leclerc. Kuigi võistluspaik on sõitjatele tuttav, siis on võib jääda mulje, et on saabutud täiesti uuele rajale.

Kogu Albert Parki ringrada sai endale uue asfaltkatte ning mitmed kurvid on täiesti uue näo saanud. Nimelt kaotati ära sõitjatele pahameelt tekitanud šikaan ning väga paljud kohad on laiemaks muudetud. Sealhulgas ka poksiteed, mis tähendab, et varasema 60 km/h kiiruse asemel saab seal sõita 20 km/h kiiremini.

Vormelisõitjad saabusid Austraaliasse teadmises, et ringrajal on koguni neli DRS-tsooni. Pärast Eesti aja järgi laupäeva hommikul sõidetud kvalifikatsiooni tegi rahvusvaheline autoliit (FIA) otsuse ühest DRS-tsoonist loobuda.

Kaotatud DRS-ala paiknes Albert Parki ringrajal kaheksanda ja üheksanda kurvi vahel, ent see rajaosa pole täiesti sirge. FIA hinnangul oleks see lõik DRSiga sõites ohtlik, sest kaassõitja taga tekkivas õhuvoolus muutuvad vormelid raskesti juhitavaks. Et Albert Parki näol on tegu tänavaringrajaga, võinuks FIA hinnangul juhtuda seal tõsiseid avariisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles