Ukraina endine jalgpallur: venelased on hävitanud mu kodu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mariupolis on väga paljud majad lihtsalt hävinenud.
Mariupolis on väga paljud majad lihtsalt hävinenud. Foto: Alexander Ermochenko/Scanpix

24. veebruaril Ukrainasse tunginud Venemaa väed on sealse elu põrguks muutnud. Oma loo pommitamistest rääkis ka endine jalgpallur Andri Oberemko.

«Ma ei usu, et ükski inimene oskas 24. veebruaril arvata, mis reaalselt toimuma hakkab. Mariupolis oli täiesti tavaline tööpäev, ent isiklikult tundsin, et midagi on mäda,» lausus endine jalgpallur Ukraina väljaandele Zbirna.

38-aastane Oberemko soovinuks viivitamatult linnast lahkuda, aga ta ei saanud, kuna tütar viibis parasjagu haiglas. Ootamisega pidi terve tema perekond mitmel korral silmitsi seisma surmaga. Õnneks saadi peagi Mariupolist minema ja veidi turvalisemasse paika naise vanemate juures.

Endine sportlane rääkis ka kogemusest pommivarjendis. «Olime pommivarjendis ainult ühe päeva, kuna taipasime, et see paneb meid lõksu. Seal ei olnud varuväljapääsu. Kui venelased oleksid maja maha pommitanud, siis jäänuks me sinna lõksu,» lausus Oberemko, kelle maja on tänaseks päevaks täiesti hävinenud ja rusudeks pommitatud. «Venelased hävitasid minu kodu.»

Oberemko on endine keskpoolkaitsja. Ta kuulus mitmesse Ukraina noortekoondisesse, kuid A-koondist tal esindada ei õnnestunud. Klubikarjääris mängis ta terve aja Ukrainas ning kuulus ka Kiievi Dinamosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles