Põnev tiitliheitlus jätkub: Liverpool ja Manchester City lahkusid murult viigipunktiga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tipptreenerid Jürgen Klopp ja Pep Guardiola teineteist üle ei suutnud kavaldada.
Tipptreenerid Jürgen Klopp ja Pep Guardiola teineteist üle ei suutnud kavaldada. Foto: PHIL NOBLE/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas läksid pühapäeval vastamisi Manchester City ja Liverpool. Nõnda olid vastamisi kaks suurklubi, kellel mõlemal reaalne võimalus tiitel pea kohale tõsta.

Enne tänast oli Manchester Cityl liigatabelis 30 vooruga 73 punkti, ent võimsas hoos Liverpool jäi neist ainult ühe silma kaugusele. Liverpoolil oli käsil ka võimas seeria, sest 10-st viimasest Inglismaa kõrgliiga mängust on nad ainult võite tunnistanud.

Kohtumise algus Manchesteris kuulus kodumeeskonnale. Juba viiendal minutil viis sinisärgid juhtima nende kapten Kevin de Bruyne. Liiga pikalt City eduseisu nautida ei saanud, sest juba kaheksa minutit hiljem viigistas kohtumise Diogo Jota.

City suutis enne poolajapausile minemist veel juhtima asuda, kui palli Liverpooli väravasse toimetas Brasiilia ründetuus Gabriel Jesus.

Riietusruumist tuli oivaliselt tagasi väljakule Liverpooli meeskond, sest juba teise poolaja 47. sekundil oli tablool 2:2 viiginumbrid. Mohamed Salah leidis osava sööduga kaitsjatest vabanenud Sadio Mane üles ja Senegali koondislane lükkas palli väravasse.

Kuigi mõlemal meeskonnal oli võimalus ka võidu noppimiseks, siis pall teekonda väravasse enam ei leidnud. Nõnda jätkub ülipingeline tiitliheitlus nende meeskondade vahel edasi.

Pärast tänast on Cityl tabeliliidrina koos 74 punkti ning minimaalse eduga edestatakse Liverpooli. Mõlemal meeskonnal jääb hooaja lõpuni pidada Inglismaa kõrgliigas veel seitse kohtumist.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles