Meedia: FIS tahab korraldada MK-etappi linnas, kus tehakse Vene tanke

Priit Pullerits
Copy
FISi esialgse 2022/23 hooaja võistluskalendri järgi peaksid suusahüppajad alustama hooaega Venemaal Nižni Tagilis.
FISi esialgse 2022/23 hooaja võistluskalendri järgi peaksid suusahüppajad alustama hooaega Venemaal Nižni Tagilis. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) vaatas eelmise nädala lõpus veebi teel korraldatud koosolekul läbi järgmise, 2022/23. talvehooaja võistluskalendri, kus on kavas ka võistlusi Venemaal ja Valgevenes.

Kuigi Venemaa ja Valgevene sportlased ning võistluste korraldajad on sattunud enamikul aladel seoses Venemaa sõjalise kallaletungiga Ukrainale rahvusvahelisse isolatsiooni, näeb FISi kalender Saksama telekanali ARD andmetel ette, et suusahüppajad alustavad hooaeg 19. ja 20. novembril ning 3. ja 4. detsembril Sverdlovski oblastis Nižni Tagilis. Samas linnas toodetakse Vene armeele sõjavarustust, sealhulgas tanke.

Saksa allikate andmetel kuuluvad tuleval hooajal FISi kalendrisse veel lumelauakrossi võistlused Siberis Krasnojarskis, suusakrossi MK-etapp Uraali föderaalringkonnas Tšeljabinskis Solnetšnaja Dolinas (Päikeseorg), lumelauasõiduvõistlused Moskvas ja vigursuusahüpete MK-etapp Valgevenes Minski lähedal Raubitšis.

FIS koostab hooaja kalendri mitme aasta peale ette. Tuleva hooaja kalendri kinnitab FISi kevadkoosolek või alaliidu kongressile eelnev alakomiteede koosolek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles