Käsipallileegion: Alfred Timmo esimene hooaeg välisklubis sisaldas pettumusi

Postimees Sport
Copy
Alfred Timmo (viskel) veel Serviti ridades mängimas.
Alfred Timmo (viskel) veel Serviti ridades mängimas. Foto: Helin Potter/arhiiv

Meie välismaal mängivatest käsipalluritest edenes eelmisel nädalal Rumeenia karikasarjas veerandfinaali Martin Johannson, resultatiivselt ja võidukalt jätkasid Karl Roosna ja Alina Molkova. Norras aga lõppes põhiturniir Alfred Timmo jaoks pettumusega.

Norra meistriliigas eraldusid 26 vooruga kaheksa paremat ja veel eelmise nädalani võitles koha eest ka Alfred Timmo koduklubi Fjellhammer IL. Kolmapäeval kaotati aga tabeli teisele Drammen HK-le kindlalt 24:40 (15:19) ning lootus jõuda kohamängudele purunes.

Timmo: klubiga kokkuleppel lõpetame lepingu

Laupäeval alistas Fjellhammer kahe Timmo värava abil Tønsberg Nøtterøy IF-i 41:24 (21:12) ja lõpetas põhiturniiri 22 punktiga kümnendal astmel. Esikaheksast jäi lõpuks lahutama kolm silma ning üleminekumängudest pääsemiseks tuleb kolme tiimi lisaturniiril Kristiansandi ja Haslumiga lõpetada kahe parema seas.

«Senise hooajaga muidugi rahule jääda ei saa. Esiteks jäime esikaheksa ukse taha, teiseks viisid hüppeliigese vigastused mind kahel korral umbes kuuks ajaks rivist ja kolmandaks ka siis, kui terve olin, jäid mänguminutid üürikeseks,» tunnistas karjääri esimest hooaega välisklubis tegev Timmo.

«Nende kolme aspekti kokkulangevus viib ka selleni, et klubiga kokkuleppel katkestame hooaja lõpus lepingu. Igas negatiivses asjas tuleb leida ka positiivset ning viimast on Norra-hooajal palju olnud. Hea kogemuse võrra olen rikkam ja vigastuste tõttu sain kõvasti taastustreeninguid teha ning olen võitnud jõus ja kiiruses,» sõnas Eesti koondise mängujuht.

«Uut ja senikogetust erinevat taktikat olen õppida saanud, palju uusi kontakte ja ka sõpru leidnud. Nappidest mänguminutitest hoolimata näiteks 15 minutit Meistrite liiga klubi Elverumi vastu on juba kogemus omaette,» meenutas Norra meistriliigas seni 19 väravat visanud ja 30 resultatiivset söötu andnud Timmo.

Alanud nädalal liitub teisipäeval 22. sünnipäeva tähistav Põlva käsipalli kasvandik rahvusmeeskonnaga. «Nagu alati, ootan väga Eesti koondise mänge. Meil on seal hea punt ja andekaid noori tuleb kogu aeg peale,» sõnas Timmo, keda koos Eesti koondisega ootab ees kaks maavõistlust Leeduga.

Johannson edenes karikasarjas, Roosna ja Molkova jätkasid võidukalt

Rumeenia karikavõistlustel peeti kaheksandikfinaale ning Martin Johannson viskas ühe värava Bukaresti Steaua 34:28 (16:13) võidumängus Timisoara SCM Politehnica üle. Sama vastase käest oli kõrgliigas kaks nädalat tagasi saadud valus kaotus.

Mait Patrail panustas kaitses ühe viskeblokeeringuga, kuid Rhein-Neckar Löwen jäi kodusaalis alla vahetule konkurendile Hamburgi HSV-le 28:34 (16:18). HSV kerkis «lõvidest» Bundesliga tabelis mööda, mõlemal meeskonnal on 22 punkti ning paiknetakse kohtadel 10.–11.

Omapärasel põhjusel jäi pidamata Karl Toomi tööandja HSC 2000 Coburgi eelmise nädala mäng 2. Bundesligas. SG BBM Bietigheimile külla sõitnuna oli võõrustajate spordisaali katus tugevate vihmadega muutnud platsi mängukõlbmatuks ning kohtumine lükkus edasi.

Saksamaa kolmandas liigas jätkab edukalt 1. VfL Potsdam. Endiselt kaotuseta meeskonna heaks tabas Karl Roosna neli korda ja võõrsil alistati Hildesheimi HC Eintracht 35:28 (18:11). Finaalturniiri 1. alagrupis on Potsdamil nüüd kahest mängust kaks võitu.

Portugali naiste meistriliigas hoiavad Roosnaga sarnast kurssi Alina Molkova ja Lissaboni Benfica. Kaotusekibedust sel hooajal veel tuntud pole ja laupäeval oldi 34:20 (17:11) üle SIM Porto Salvost. Molkova viskas kohtumise parimana kaheksa väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles