VIDEO Mullu karjäärile punkti pannud jalgpallitäht täitis krampidega võideldes unistuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Endine Hollandi jalgpallitäht Arjen Robben osales Rotterdami maratonil.
Endine Hollandi jalgpallitäht Arjen Robben osales Rotterdami maratonil. Foto: KOEN VAN WEEL/SCANPIX

Möödunud suvel lõplikult jalgpalliga hüvasti jätnud Arjen Robben näitas, et on endiselt suurepärases füüsilises vormis. Nimelt läbis ta elus esimest korda maratoni.

38-aastane Robben osales Rotterdamis toimunud maratonil. Koos endise kiiruisutaja Erben Wennemarsiga jooksnud jalgpallitäht sai finišis kirja aja 3.13.40. 

«Mõned arvavad, et ma olen idioot. Mulle meeldib end füüsiliselt heas vormis hoida ja uusi väljakutseid proovida,» lausus Robben Hollandi meediale.

Finišis võitles Robben väga suurt valu tekitanud krampidega ning oli selgelt hapnikuvõlas. «See polnud kaugeltki mõnus, ausalt see polnud mõnus,» tõdes Robben, kes võitles lõpuni, kuna pealtvaatajad andsid talle nõnda palju energiat ja tahtejõudu.

Robbenit peetakse selle sajandi üheks parimaks vasakujalgseks mängumeheks. Tema auhinnakapist leiab nii Inglismaa, Hollandi, Hispaania kui ka Saksamaa meistritiitleid. Just Saksamaal kerkis ta jalgpallimaailma paremikku, esindades Müncheni Bayerni meeskonda. Viimase ridades võitis ta ka 2013. aastal Meistrite liiga.

Hollandi koondises mängis Robben 2010. aasta MM-finaalis, kus tuli tunnistada Hispaania paremust lisaajal. Neli aastat hiljem teeniti Brasiilias toimunud turniiril pronksmedalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles