Ukraina viskas kodustatud venelased üle parda (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anastasija Šabotova.
Anastasija Šabotova. Foto: Evelyn Hockstein/Scanpix

Ukraina koondisesse kuulunud kodustatud 16-aastane venelannast iluuisutaja Anastasija Šabotova ei ole enam Ukrainas oodatud.

Šabotova jõudis Ukraina koondist esindada ka tänavustel olümpiamängudel Pekingis, kus ta saavutas naiste üksiksõidus 30. koha ning piirdus lühikavaga. Ta naasis mängudelt ka Ukrainasse, kus jätkas treeningutega, ent 24. veebruaril, mil Venemaa väed tungisid Ukrainasse, lahkus Šabotova oma tegelikule kodumaale.

Venemaal olles on Šabotova sattunud mitmesse skandaali. Nimelt otsustas ta sotsiaalmeedias meeldivaks märkida venelasest iluuisutamise Torino olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko postituse «erioperatsioonist Ukrainas». 

«Ta osales Ukraina koondise rivistuses Pekingi olümpiamängudel ning tegi seal suurepärase etteaste. Pärast seda on olukord oluliselt muutunud ning otsustasime ta Ukraina koondisest välja heita. Sellega on nüüd kõik ja meie otsust ei muuda,» teatas Ukraina spordiminister Vadim Gutzeit.

«Kui inimene on valinud viibida Venemaal ja otsustanud sõja kohta vaikida, siis on see märk Venemaa toetamisest. Kui nad toetavad Venemaad antud olukorras, siis pole neil ka kohta meie koondises.»

Gutzeit tõdes juba mõned päevad varem, et ka kodustatud laskesuusatajad, kes lahkusid Venemaale, pole enam Ukrainasse oodatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles