CORNER 1 McLaren ja Mercedes said rõõmu tunda, Aston Martin on mõõnas

Postimees Sport
Copy
Mercedese sõitja George Russell Austraalias.
Mercedese sõitja George Russell Austraalias. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Möödunud nädalavahetusel sõidetud F1-sarja Austraalia GP-l näitasid parimat kiirust Ferrari ja Red Bull, kuid see pole ju mingi üllatus. Vormelisaade «Corner 1» keskendub seekord tiimidele, kes pakkusid rohkem kõneainet!

Nagu näiteks Aston Martin, kes soovib oma ambitsioonika omaniku Lawrence Strolli tohutu tengelpunga näol ronida võidusõidumaailma kuningliku sarja tippu, kuid tänavu on võrreldes eelmise hooajaga tehtud selge taandareng ning kolme etapiga pole teenitud ühtegi punkti.

Austraalias olid tõusuteel McLaren ja Mercedes, kuid esimese puhul ei saa märkimata jätta, et Melbourne'i ringrada lihtsalt sobis neile. Nagu ütles McLareni sõitja Lando Norris pärast finišit, siis auto on täpselt sama kehv kui hooaja alguses Bahreinis, kus kuuluti rivi lõppu. Norris oli Suurbritannia tiimi sõitjatest maakera kuklapoolel viies ja kodupubliku lemmik Daniel Ricciardo kuues.

Mercedes noppis George Russelli kolmanda koha näol hooaja esimese poodiumikoha ning hoiab konstruktorite arvestuses teist kohta, kuigi palju on räägitud, et ega nende vormel kiire pole. Noh, see peab ka paika, kuid näiteks erinevalt Red Bullist on Mercedes töökindel.

Samuti arutletakse saates, miks meenutavad Max Verstappen ja Red Bull 2005. aasta Kimi Räikköneni ja McLareni kooslust ning miks Charles Leclerc ja Ferrari 2000. aasta Ferrari ja Michael Schumacheri duot.

Saate vedajateks on vormelimaailma entusiastid Art-Peeter Roosve ja Janar Saharenko, kes on vormelisõpradele ehk tuntud kui Facebooki lehekülje «Corner 1 Eesti» haldajatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles