VIDEO Natsisaluuti teinud Venemaa võidusõitja vabandas: tean, et olen süüdi. Tean, et olen rumal

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Artjom Severjuhhin nägu pärast natsisaluudi viskamist.
Artjom Severjuhhin nägu pärast natsisaluudi viskamist. Foto: Ekraanitõmmis

EM-etapil natsisaluuti visanud 15-aastane Venemaa kardisõitja Artjom Severjuhhin palus avalikult vabandust.

Kardisõidus Portugali EM-etapi võitnud Severjuhhin tähistas võitu natsitervitusega, samal ajal oli tema näos ebamugav irvitus. Sportlase sõnul soovis ta niimoodi tänada enda kodumaal viibivaid sugulasi.

Itaalia lipu all võistelnud noormees langes väga suure kriitika alla. Meeskond lõpetas noormehega koostöö ning asja asus uurima ka FIA, kes tõenäoliselt karistab teda pika võistluskeeluga.

Vahepeal on Severjuhhin aru saanud, et asi on tõsine, mistõttu esitas ta videopöördumises vabanduse. «Tahan paluda vabandust EM-etapil juhtunu eest. Poodiumil seistes tegin žesti, mida paljud pidasid natsisaluudiks. Aga see ei olnud see. Ma ei ole kunagi natsismi toetanud ja pean seda üheks suurimaks inimsuse vastaseks kuriteoks,» lausus Severjuhhin.

«Sõitsin Itaalia litsentsiga ja võitsin võistluse Itaalia lipu all. Kutid, kes poodiumi ees seisid, ütlesid mulle, et vastu rinda löömine on Itaalias tänu avaldamine. Kuidas kõik ülejäänu juhtus, ei oska ma selgitada. Tean, et olen süüdi. Tean, et olen rumal. Mind on juba karistatud. Palun saage aru, et ma ei toetanud selle žestiga natsismi ega fašismi. Mul ei olnud plaanis kedagi solvata,» jätkas Severjuhhin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles