Venelastel tuleks MK-etappide endale hoidmiseks läbida meeletu kadalipp

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Segadust kui palju: miks figureerib Nižni Tagili etapp suusahüppajate MK-kalendris?
Segadust kui palju: miks figureerib Nižni Tagili etapp suusahüppajate MK-kalendris? Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Selle nädala alguses jõudis Saksa ja Austria meediaväljaannete kaudu avalikkuse ette info, justkui kavandaks Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) järgmiseks hooajaks Venemaale MK-etappe. Meie inimesed suusaliidus mõistavad, miks säärane uudis furoori tekitas, kuid rahustavad, et tegelikust planeerimisest on asi veel kaugel.

Austria väljaanne ORF kirjutas, et FIS kogunes eelmisel neljapäeval virtuaalselt, panemaks paika järgmise, 2022/23. talihooaja võistluskalendrit, kus olevat kavas ka hulganisti võistlusi Venemaal ja Valgevenes.

Näiteks alustaks suusahüppajad oma hooaega Sverdlovski oblastis Nižni Tagilis, linnas, kus toodetakse muu hulgas praegu Ukrainas hävingut külvavaid Vene tanke. Lisaks toodi välja MK-etapid Siberis Krasnojarskis (lumelauakross), Uurali föderaalringkonnas Tšeljabinskis Solnetšnaja Dolinas (suusakross), Moskvas (lumelauasõit) ja Valgevenes Minski lähedal Raubitšis (vigurhüpped).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles