Kotsari tiimikaaslane, Eestitki kimbutanud pallur flirdib NBAga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Justus Hollatz palliga.
Justus Hollatz palliga. Foto: IMAGO/Eibner-Pressefoto - Roland Sippel/Scanpix

Hamburg Towersi ja Saksamaa korvpallikoondise mängujuht Justus Hollatz kinnitas, et andis end üles tänavuseks NBA draftiks.

Üheksa päeva pärast 21. sünnipäeva tähistavat Hollatzit peetakse riigi üheks andekamaks tagameheks. Eriti heasse hoogu on noormees tõusnud viimastel kuudel. Alles hiljuti jagas ta näiteks ühes Saksamaa liiga mängus 15 resultatiivset söötu. 

«Esiteks on see formaalne samm, sest 12 päeva pärast läheb registreerimine lukku. Minu jaoks on väga tähtis, et saada skautidelt tagasisidet, mida pean võimaluste tõstmiseks parandama,» rääkis Hollatz, kes registreeris end ka mullu, koduklubi vahendusel.

«Lisaks on mu nimi nüüd pildis. Seega saavad võistkonnad mind kutsuda treeningutele end näitama. Samas ei ole veel midagi kindlat, nagu eelmiselgi aastal. Kui garantiid pole, saan oma nime taas maha võtta.»

Praegu lubab Hollatz aga keskenduda vaid Hamburgiga hooaja lõpetamisele. Tiimil läheb üsna hästi. Debüüdil eurosarjas pääseti EuroCupil alagrupist edasi, Saksamaal liigutakse samuti play-off'i kursil.

Maik-Kalev Kotsari ja Hollatzi koostööd saab taas vaadata juba homme. Postimees näitab kell 20 algavat Hamburgi ja Frankfurti lahingut otseülekandes.

Vaatamata noorele eale on Hollatz juba kanda kinnitanud ka Saksamaa rahvuskoondises. NBA ja Euroliiga meeste puudumisel oli ta viimastes matšide põhimängujuht. Näiteks 25. novembri MM-valiksarja kaotusmängus Eesti vastu viskas 194-sentimeetrine pallur 25 minutiga 9 punkti ja jagas kolm tulemuslikku söötu.

Kuuldavasti tunnevad Hollatzi vastu huvi ka Saksamaa suurklubid Müncheni Bayern ja Berliini Alba.

Tänavune NBA draft toimub 23. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles