Pika mängupausi järel üllatuskaotuse saanud Djokovic: olin täiesti tühi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Novak Djokovic piirdus Monte Carlos ühe mänguga.
Novak Djokovic piirdus Monte Carlos ühe mänguga. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix

Tänavu alles teisel turniiril osalenud, kuid Monte Carlos avaringis konkurentsis pudenenud tennise esireket Novak Djokovic tunnistas, et vastane oli sel korral lihtsalt tugevam.

Hooaja esimesel savi-liiva masters turniiril pidi Djokovic kolmes setis tunnistama Alejandro Davidovich Fokina (ATP 46.) 6:3, 6:7 (5), 6:1 paremust. 22-aastasele hispaanlasele oli see kahtlemata karjääri suurim triumf. 

«Tahaksin Alejandrot õnnitleda, ta oli parem mängija. Tal õnnestus leida parem rütm. Ma rippusin kogu mängu köite küljes ja jahtisin pidevalt vaid tulemust,» sõnas Djokovic veidi pärast ligi kolmetunnist matši. 

Sebrlane võitles visalt. Teise seti kiire lõppmängu järel tundus, et kohtumise käik võiks muutuda. Viimases vaatuses ei jätnud Davidovich Fokina aga midagi juhuse hooleks. Ligi pooleteist kuu pikkune mängupaus sai aga Djokovicile saatuslikuks.

«Uskusin, et suudan mängu tagasi tulla ja võita. Püsisin konkurentsis isegi kehva esituse kiuste. Aga mänguliselt ja füüsiliselt olin enda parimast kaugel. Sellistes tingimustes tuli tavalisest poole rohkem pingutada. Mul oli vastas ka savi-väljaku spetsialist,» märkis ta.

«Mulle ei meeldi, kuidas end kolmandas setis füüsiliselt tundsin. Olin täiesti tühi. Ma ei suutnud vastasega pallivahetustes püsida. Kui savi-liival ei suuda vastasega kaasa joosta ega tunne oma jalgu, on tegemist võimatu missiooniga.»

Samas tunnistas Djokovic, et ta pole savi-liiva väljakute hooaja alguses kunagi eriti heas hoos olnud: «Tean, et see võtab aega. See on ajalooliselt nii olnud. Aga mis seal ikka. Pean kaotusega leppima ja edasi minema.»

Võimalus vigade paranduseks saabub juba tuleval nädalal, kui Djokovic tuleb platsile kodusel Belgradi turniiril. Suuremad sihid on aga seatud mai lõpus ja juuni alguses toimuvale French Openile, kuhu läheb esireket tiitlikaitsjana.

Sel kalendri aastal vaid kahel turniiril osalenud Djokovic käis enne tänast viimati platsil 24. veebruaril. Ent sellele eelnes veel kahe ja poole kuu pikkune paus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles