Reali poolfinaali vedanud peatreener Ancelotti kirjutas end rasvaselt jalgpalliajalukku

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Carlo Ancelotti.
Carlo Ancelotti. Foto: OSCAR DEL POZO/AFP/Scanpix

Ülikogenud treener Carlo Ancelotti tõestas, et on jätkuvalt väga heal tasemel, tüürides Madridi Reali jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali.

Tõsi, teisipäeva eel oli Reali seis ka väga soodne, sest koduväljakul tuli Londoni Chelsea vastu kaitsta 3:1 edu. Tööpäev kujunes aga ootamatult keeruliseks – 75. minutil pääsesid külalised Inglismaalt 3:0 juhtima. 

Kodumeeskond ronis aga omakorda raskest seist välja. 80. minuti Rodrygo tabamus päästis Reali halvimast. Lisaajal tagas tiimile koha poolfinaalis Karim Benzema värav.

«0:3 vabastas meid ja selle staadioni maagia tuli esile. Kogu klubi ümbritsev võlu andis meile lisaenergiat, et poolfinaali jõuda,» sõnas juunis 63. sünnipäev tähistav Ancelotti.

Kui väga staažikas juhendaja kuulus juba varasemalt legendide sekka, siis nüüd kirjutas ta end jalgpalliajalukku veelgi rasvasemalt. Ancelottist sai esimene treener, kes tänapäevases Meistrite liigas jõudnud nelja parema hulka neljal kümnendil järjest. 

Lisaks tõusis Ancelotti ühele pulgale Jose Mourinho ja Pep Guardiolaga – kõik on jõudnud poolfinaali kaheksal korral. Tõsi, neist viimasel on täna võimalus kolleegidest eest rebida, selleks tuleks Manchester City'l võõrsil Madridi Atletico vastu vähemalt viik välja võidelda.

Ja veel. Ancelotti on Bob Paisley ja Zinedine Zidane kõrval üks, kes võitnud Meistrite liiga kolmel korral. Lisaks triumfeeris ta kahel puhul (1988, 1989) sarja eelkäija, toona Euroopa karika võistlustel mängijana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles