Valitsev F1-tšempion annab juba alla? Verstappen: praegu pole mingit põhjust loota, et kaitsen tiitlit

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Mullu vormel 1 sarja ülipõnevas heitluses Lewis Hamiltoni eest MM-tiitli napsanud Max Verstappen on tänavu kolme etapi järel juba püssi põõsasse viskamas.

Red Bulliga kihutav hollandlane lõpetas hooaja avavõistluse probleemide tõttu 19. kohal, võitis siis Jeddah'i ringrajal, ent pidi eelmisel nädalal Austraalias katkestama. Verstappen hoiab praegu 25 punktiga kuuendat kohta, liidrist Charles Leclerc'ist lahutab 46 silma.

Kuigi hooaja lõpuni jääb veel 20 etappi, näeb valitsev tšempion olukorda väga süngetes toonides. Eelkõige kahtleb ta masina vastupidavuses. Aasta esimesel mõõduvõtul oli Red Bullil probleeme mootoriga, Austraalia luhtas sõidu kütusesüsteemi rike.

Lisaks on Ferrari alustanud hooaega hiilgavalt. Leclerc on võitnud kaks etappi, olnud korra teine ning kõigil senistel võistlustel kuulub tema nimele ka kiireim ring. Austraalias raja äärde jäänud Carlos Sainz Jr. on samuti kahel korral poodiumil lõpetanud.

«Peaksime Ferraridest kiiremad olema, aga me pole. Lisaks tuleks meie masina tehnilised mured viia nulli, aga ka see kindlus puudub,» ütles Verstappen portaalile Sky Sports.

Ta lisas, et tiitlikaitsmine näib üliraske ülesandena: «Praegu pole mingit põhjust loota, et see õnnestuks.» 

Vormel 1 sari jätkub aprilli eelviimasel nädalavahetusel Itaalias Imolas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles