VIDEO ⟩ Vormel 1 legendi Austraalia etapi rikkus vähem kui kaks eurot maksev detail

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Fernando Alonso Austraalia GP-l.
Fernando Alonso Austraalia GP-l. Foto: Florent Gooden/Dppi/Scanpix

Kahekordse vormel 1 sarja maailmameistri Fernando Alonso juhtum Austraalia GP-l tõestas, et sel alal loeb iga detail.

Alpine tiimi Renault'ga kihutav Alonso näitas Alber Parki ringraja kvalifikatsioonis väga head kiirust ning võinuks võidelda koha eest esikolmikus. Ajasõidu viimasel sessioonil kaotas kogenud piloodi masin aga hüdraulikaprobleemi tõttu juhitavuse ja lõpetas rajapiirdes.

Hiljem selgus, et avarii põhjustas pealtnäha tühine jupike. Alpine pealiku Otmar Szafnaueri sõnul andis järele vaid 1,5 naelsterlingit (umbes 1,8 eurot) maksev õlitihendi rõngas. On märkimisväärne, et A522 vormel maksab tervikuna mitu miljonit.

«Rõngas oli saanud kahjustada ja tekkis õlileke. Masina tõrkekindel režiim kaitses mootorit. Õlirõhu langusel lülitub see sisse ja nõnda õnnetus juhtus,» selgitas Szafnauer portaalile The Race.

Ajasõidu kümnendaks jäänud Alonso lõpetas võistluse 17. kohal. Kogenud 40-aastane piloot jäi aga kvalifikatsioonis juhtunut kõvasti kahetsema.

«Poodium tulnuks lihtsalt, eriti kui Max [Verstappen] katkestas. George [Russell] jõudis esikolmikusse, usun, et meie masin oli sel rajal palju kiirem. Nii et andsime võimaluse käest,» teatas pettunult Alonso, kel on kolme etapiga kirjas kaks punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles