Adamo mantlipärija Hyundais sai ilmselt selgeks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Hyundai tiimipealiku asetäitja Julien Moncet.
Hyundai tiimipealiku asetäitja Julien Moncet. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Eelmise aasta lõpus ootamatult Hyundai autorallitiimi juhi kohalt lahkunud Andrea Adamole pole endiselt otsesest asendajat leitud, ent probleem on lahenemas orgaaniliselt.

Hooaja alguses määrati ajutiselt uueks pealikuks Julien Moncet, kes võistkonda kuulunud peaaegu terve kümnendi. Varasemalt oli prantslane töötanud insenerina, viimastel aastatel juhtis aga osakonda mis tegeleb sisepõlemismootorite, hübriidakude, elektroonika ja käigukastidega. Inglise keeles nimetatakse seda haru üldistatult Powertrain’iks.

Tõsi, Moncet jätkas vana tööd, ent pidi hakkama juhtima ka rallitiimi. Esialgu pidi ta seda rolli täitma Monte Carlos ja Rootsis, ent juba on selge, et sama jätkub ka tuleval nädalal Horvaatias. Ja praegu paistab, et nõnda läheb hooaja lõpuni välja.

Praegu on tiimis käimas uuenduskuur. Hyundai Motorsporti teatas eelmisel nädalal, et uueks presidendiks määrati Sean Kim. Moncet'i sõnutsi peaks rollid paika saama lähinädalatel. Tema tahaks võimalusel aasta alguses sülle kukkunud rollis jätkata.

«Kui mul palutakse jätkata, siis teen seda. Aga see pole minu otsustada,» ütles Moncet portaalile DirtFish. «Tahaksin seda kindlasti.»

Hübriidauto arendusega teistest maha jäänud Hyundai hooaja algus on olnud keeruline. Vigade parandust saab aga alustada juba tuleval nädalal, mil kavas Horvaatia asfaldiralli.

Kahe etapi järel on Thierry Neuville üldarvestuses teisel (32 punkti), Oliver Solberg 10. (8) ja Ott Tänak 11. (5) kohal. MM-sarja juhib 46 silmaga Toyota piloot Kalle Rovanperä.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles