Rahvusvaheline spordikohus saatis Venemaa jalgpalli kuu peale (1)

Postimees Sport
Copy
Venemaa jalgpallikoondist lähiajal rahvusvahelisel areenil ei näe.
Venemaa jalgpallikoondist lähiajal rahvusvahelisel areenil ei näe. Foto: Kirill Kudryavtsev/Reuters/Scanpix

Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus (CAS) kinnitas, et nad toetavad alaliitude (FIFA ja UEFA) otsust lüüa Venemaa välja kõigilt rahvusvahelistelt võistlustelt.

«Kui Venemaa meeskond oleks lubatud play-off'i, teeninuksid nad loobumisvõite, kuna vastased poleks nendega mänginud. See õõnestanuks tõsiselt FIFA mainet,» viitas CAS sellele, et Poola, Rootsi ja Tšehhi keeldusid ühiselt Venemaaga sügisese MM-pileti eest võitlemast.

Lisaks loeti põhjendamatuks meie idanaabrite soov jätkata mängimist neutraalsel pinnal. «Paljud Euroopa riigid toetasid Venemaa väljaheitmist. Seega on väga ebatõenäoline, et keegi oleks valmis nende koondist võõrustama,» seisis CASi teates.

Lisaks märgiti: «Ukraina sündmustest tuleneva ülemaailmse pahameele ja hukkamõistu tõttu pole võimalik tagada Venemaa koondise mängijate ja treenerite turvalisust.»

Ühtlasi jäävad venelased eemale ka sügisesest Katari MMist. Samuti ei saa nende ning Valgevene koondised ega klubid teadmata ajani kaasa lüüa rahvusvahelistel võistlustel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles