F1-tiimil on olnud nii palju avariisid, et varuosadega on kitsas käes

Karl Mihkel Eller
Copy
Aston Martini piloodi Sebastian Vetteli õnnetus Austraalia GP-l.
Aston Martini piloodi Sebastian Vetteli õnnetus Austraalia GP-l. Foto: George Hitchens/SOPA Images via ZUMA Press Wire/Scanpix

Aston Martini F1-meeskonna sõitjad Sebastian Vettel ja Lance Stroll tekitasid Austraalia etapil korralikult remondiarveid, kuid üle pea kasvanud tšekivirnast suurem mure on, et tiimil on varuosadega kitsas käes.

«Tegemist oli pettumust valmistava nädalavahetusega, seega peame nüüd kõik allesjäänud varuosad kokku kraapima. Meil hakkab varuosasid väheks jääma ja see probleem tuleb lahendada. Olen kindel, et lugesite kokku, mitu õnnetust meie tiimil siin oli ja saite teada katkiste esitiibade ja vedrustuselementide arvu,» vahendas Aston Martini tiimipealiku Mike Kracki sõnu GPFans.

Pärast etappe Lähis-Idas ja Austraalias jõuab F1-sari esimest korda Euroopasse, kui nädala pärast sõidetakse Imolas. Aston Martin peab vahepeal tegema varuosade inventuuri.

«Nüüd tuleb välja arvutada palju varuosi peame Imolasse kaasa võtma. Küsimus on selles, kas meil on piisavalt juppe arendustööks või tuleb kõik ressursid panna varuosade tootmisele. Nendele küsimustele tuleb kiirelt lahendus leida,» lisas Luksemburgist pärit tiimipealik.

Krack sai aasta alguses endale Otmar Szafnaueri lahkumise järel vabaks jäänud juhipositsiooni. 57-aastane Szafnauer oli tiimis ja selle eelkäijates töötanud tervelt 12 aastat. Krack on varasemalt olnud insener BMW ja Porsche erinevates tiimides.

Aston Martin on ainus meeskond F1s, mis pole sel aastal suutnud avada punktiarvet. Kahel esimesel etapil esindasid neid Stroll ja Nico Hülkenberg, Austraalia etapiks oli koroonaisolatsioonist vabanenud ka Vettel. Seni on meeskonna parimaks jäänud 12. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles