Tennise endine maailma esireket lõpetas kolmandat korda karjääri

Copy
Kim Clijsters.
Kim Clijsters. Foto: Matt Marton/AP Photo/Scanpix

Endine maailma esireket Kim Clijsters (WTA 1195.) otsustas 38-aastaselt tennisereketi lõplikult varna riputada. Veerand sajandit tagasi profitennisega alustanud belglanna lõpetas karjääri juba kolmandat korda, sest tegi vahepeal kaks tagasitulekut tippsporti.

1997. aastal profidebüüdi teinud Clijsters pani esmakordselt reketi varna 2007. aastal, kuid naasis kahe aasta pärast võistlustulle. Teist korda tõmbas ta karjäärile joone alla 2012. aastal.

«Tahtsin teiega uudist jagada: otsustasin ametlikest turniiridest loobuda. Ma ei jõua ära oodata, milliseid väljakutseid elu mulle veel pakub. Aitäh kõigile, kes mind viimase kahe aasta jooksul on toetanud,» teatas Clijsters ühismeedias.

2020. aasta kolmanda tagasituleku teinud Clijstersit viimasel korral suur edu ei saatnud. Ta pidas vaid viis WTA-turniiri kohtumist ning sai neis kõigis avaringis lüüa. Tema viimaseks matšiks jäi mullu oktoobris Indian Wells Mastersi esimese ringi kohtumine Kateřina Siniakovága (WTA 45.), mille belglanna kaotas 1:6, 6:2, 2:6.

Clijsters on võitnud neli Suure slämmi (2005, 2009 ja 2010 USA-s ning 2011 Austraalias) ja 41 WTA turniiri ning olnud 20 nädalat maailma esireket. Tal on 13-aastane tütar Jada ning kaheksa- ja viieaastased pojad Jack ja Blake.

Märksõnad

Tagasi üles