Eesti rallimees tahab soomlastele nende kodumaal ninanipsu anda

Karl Mihkel Eller
Copy
Egon Kaur 2021. aastal Rally Estonial.
Egon Kaur 2021. aastal Rally Estonial. Foto: Sander Ilvest

Eesti rallisõitja Egon Kaur osaleb sel aastal Soome meistrivõistlustel ning pakub kohalikele sõitjatele kõva konkurentsi. Välismaalane on Soome meistritiitli võitnud vaid korra, 2014. aastal tuli meistriks Karl Kruuda. Nüüd tahab sama saavutust korrata pärnakas.

Soome meistritiitli jätmine kodumaale on põhjanaabritele auasi. Nagu öeldud, korra on selle neilt nina alt ära napsanud Kruuda, kuid soomlaste vabanduseks oli, et kaheksa aasta eest sõitis eestlane võimsama S2000 autoga ning kohalikud aga N-rühma ja vanemate WRC-autodega. Tänavu on jõuvahekorrad paigas – kõigil tiitlipretendentidel on istumise all Rally2-autod.

Mullu osales Kaur kahel Soome etapil, millest ühe suutis ka võita. Toona sõitis ta põhjanaabrite juures, et teha ettevalmistust MM-rallideks, nüüd teeb ta kaasa aga täishooaja. «See oli meile ja ka neile üsna suur üllatus. Seega teame kindlasti, et on võimalik võita. Siis räägiti kindlasti ka rallil, et mingi tüüp Eestist tuli ja napsas võidu soomlaste eest, kes siis veel meistritiitli nimel võitlesid,» ütles Kaur DirtFishile.

Kauri peamiseks konkurendiks on valitsev Soome meister Emil Lindholm, kes juhib punktitabelit ka tänavu, kui sõidetud on kolm etappi. 61 silma kogunud Lindholmile kaotab Kaur kaheksa punktiga, kolmas on Teemu Asunmaa 44 punktiga.

Lindholm ütleb, et võitluses eestlasega ei ole absoluutselt midagi isiklikku, kuid soomlastel on siiski plaan tiitel koju jätta. «Kurb oleks näha kedagi teist Soome meistritiitlit võitmas, olen nõus! Aga kui see on Egon, võime olla kindlad, et kaotasime heale sõitjale,» ütles soomlane DirtFishile.

Soome meistrivõistluste neljas etapp sõidetakse 13.-14. mail Turus. Seitsmest etapist koosneb hooaeg kulmineerub septembri lõpus Kouvolas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles