Sportlane Vene sõduritest: kuidas saavad nad vaadata oma kümneaastase tütre silmadesse, olles ise vägistanud Ukrainas sama vana last?

Postimees Sport
Copy
Darja Blaško laskesuusatamise MK-etapil.
Darja Blaško laskesuusatamise MK-etapil. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Valgevenelanna Darja Blaško on šokeeritud Vene sõdurite julmusest ning sellest, mida nad Ukrainas korda saadavad. «Ma ei kujuta ette, kuidas nad suudavad pärast kõike seda oma perede juurde minna,» küsis ta.

«Ukrainas toimuvad julmused on hirmuäratavad. Mõrvad, vägistamised, rüüstamised. Ma ei kujuta ette, kuidas nad pärast kõike seda pere juurde tagasi lähevad. Kuidas saab kaasa võtta surnud lapselt ära võetud tosse? Võtate kaasa ja annate oma lapsele kanda.

Kuidas on võimalik koju minna pärast seda, kui oled vägistanud kümneaastase lapse ning sul on kodus samavana tütar? Vaatad talle pärast midagi sellist silma?! Loodan, et kõik need kohutavad teod toime pannud inimesed saavad karistada,» ütles Blaško intervjuus portaalile Suspline.

Blaško on laskesuusataja ja alates 2019. aastast on ta esindanud Ukrainat. Sõja puhkedes viibis ta treeninglaagris Tšernihivis, vaid tosinkond kilomeetrit Venemaa piirist. Ta veetis mitu pärast spordikompleksi varjendis, kuni ta evakueeriti. Praegu viibib ta Sloveenia laskesuusakeskuses Pokljukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles