Red Bulli boss hurjutas Verstappenit: ta tahab liiga palju ja läheb üle piiri

Postimees Sport
Copy
Helmut Marko (vasakul) ja Max Verstappen (keskel).
Helmut Marko (vasakul) ja Max Verstappen (keskel). Foto: imago/HochZwei/Scanpix

Red Bulli F1 meeskonna nn hall kardinal dr Helmut Marko tunnistab, et ootas Max Verstappenilt tiitlikaitsjana pisut rahulikumat hooaja algust.

Verstappen kinnitas pärast Austraalia Grand Prixi teist kohta ajasõidus, et nad soovivad meeskonnana rohkemat. Võistluse ajal kaebles Verstappen raadiosides, et tema auto rehvid kuluvad kiirelt ning lisaks ei suutnud Red Bull Ferrariga üldse sammu pidada.

Lõpuks tuli tal katkestada tehnilise rikke tõttu ja ta lahkus maakera kuklapoolelt punktideta. Sellest tulenevalt arvab dr Marko, et hollandlase närve võiks rahustada see, kui ta oleks mitmekordne maailmameister. «Ta läheb üle piiri – ta tahab liiga palju,» ütles dr Marko.

«Ilmselt jäi tal Austraalias viimases sektoris kiirusest vajaka. Arvasime, et maailmameistritiitli võitnuna ta rahuneb, aga ilmselt vajab ta veel ühte tiitlit, et ta ei läheks kvalifikatsiooni sõitma nii suure pingega,» arutles Red Bulli meeskonna nõunik, vahendas Formula 1 News.

Verstappen on kolme esimesel etapil kahest pidanud katkestama tehnilise rikke tõttu. Vaid teisel etapi Saudi Araabias pääses ta jamadest ning suutis võistluse ülejäänud etappidel triumfeerinud Ferrari piloodi Charles Leclerci ees võita.

24-aastane hollandlane on 25 silmaga punktitabelis alles kuues. Suveräänne liider on 71 punktiga Leclerc, teine on Mercedese sõitja George Russell, kes on kogunud 37 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles