BLOGI ⟩ Inglismaa tippklubid pääsesid viimastena poolfinaali, Hispaanias läks kohtumine väga tuliseks

Postimees Sport
Copy
Manchester City ja Madridi Atletico kohtumine läks viimastel minutitel väga kuumaks ning kohtunikul tuli näidata ka punast kaarti.
Manchester City ja Madridi Atletico kohtumine läks viimastel minutitel väga kuumaks ning kohtunikul tuli näidata ka punast kaarti. Foto: Rodrigo Jimenez/SCANPIX

Täna selgusid jalgpalli Meistrite liigas viimased poolfinalistid. Nelja parema hulka jõudsid Inglismaa tippklubid Liverpool ja Manchester City. Postimees vahendas mänge tekstipõhises otseblogis.

Madridi Atletico - Manchester City 0:0 (0:1) 

Mullu Meistrite liiga finaali jõudnud Manchester City sõitis Hispaaniasse Madridi Atleticole külla 1:0 eduseisust. Nõnda piisas neile edasipääsust ka viigist, ent tööpäev ei saanud kuidagi kerge olema.

Kui avapoolaeg kulges rohkem City kontrolli all, siis väravalukk jäi ikkagi avamata. Kõige lähemale jõudis sellele Ilkay Gündogan, kelle viiekastist teele saadetud löök tabas Atletico väravaposti.

Teisel poolajal tuli Atletico oluliselt ründavama plaaniga väljakule. City mängus suudeti segadus tekitada ning järjepanu tekitati võimalusi skoori avamiseks. Mõnel puhul jõuti ka väga headest kohtadest löögile, ent need takerdusid City kaitsjates või tegi oivalisi tõrjeid Ederson.

Kohtumise lõpus kaotas enesevalitsuse Atletico keskkaitsja Filipe. Brasiilia mängumees tegi küll osava taklamise Phil Fodeni vastu, ent jätkuolukorras võttis ta inglase ebasportliku võttega maha. Kohtunikul ei jäänud midagi muud üle, kui talle punast kaarti näidata. See olukord muutus aga tõeliseks kukepoksiks, kus kollaseid kaarte tuli näidata nii Stefan Savicile kui ka Nathan Akele.

Seega jäid Hispaanias väravad ikkagi löömata ja City võis kergendatult hingata. Nende tiitliheitlus jätkub ning poolfinaalis minnakse vastamisi Madridi teise suurklubi Realiga.

Liverpool - Benfica 3:3 (6:4) (21. Ibrahima Konate, 55., 65. Roberto Firmino - 32. Goncalo Ramos, 73. Roman Jaremtšuk, 82. Darwin Nunez)

Kohtumine Inglismaal algas olukorrast, kus kodumeeskonnal Liverpoolil oli avamängust kasutada 3:1 eduseis. Kuigi viimastel minutitel läks seis üsna ärevaks, siis tegelikult oli Inglismaa tippklubil kõik kontrolli all.

Avapoolajal viis Liverpooli kodusel Anfieldil juhtima Ibrahima Konate, kes suunas pealöögiga temale tsenderdatud palli. Pikalt siiski Liverpool eduseisu nautida ei saanud, kuna 32. minutil viigistas Goncalo Ramos mänguseisu.

Teisel poolajal haaras Liverpool Roberto Firmino kahe värava toel juba 3:1 eduseisu ning kõik oli selles paaris justkui otsustatud. Benfica ei soovinud aga nii lihtsalt mängu ära anda. Peagi suutsid nii Roman Jaremtšuk kui ka Darwin Nunez vasturünnakutest viigi tabloole lüüa. Benfica jätkas üritamist, ent rohkemaks nad suutelised polnud.

Nõnda pääses Liverpool koondskooriga 6:4 ikkagi poolfinaali. 2019. aasta meistrile astub nelja parema hulgas vastu suurüllatusega hakkama saanud Villarreal.

Enne mänge:

City läheb Hispaanias toimuvale korduskohtumisele vastu 1:0 võidu pealt ning neil tuleb lihtsalt oma värav puutumatuna hoida ning Meistrite liiga poolfinaalikoht ongi käes.

Liverpool lõi võõrsil Benficale kolm väravat, kuid Portugali klubi suutis kodustaadionil ühe tagasi lüüa. Anfieldil on Liverpoolil aga päris turvaline kaheväravaline edu, mille käest andmine oleks šokeeriv.

Teisipäeval kindlustasid koha poolfinaalis Villarreal ja Madridi Real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles