Julge mees: venelasest kuuekordne maailmameister mõistis Putini sõja hukka (1)

Postimees Sport
Copy
Artjom Levin.
Artjom Levin. Foto: @artem_levin/Instagram

Enamik Venemaa sportlasi pole riigi sõjategevuse kohta Ukrainas sõna võtnud, kuid leidub erandeid. Üheks neist on kuuekordne maailma ja viiekordne Euroopa meister Tai- ja kikkpoksis Artjom Levin.

Ukraina raskekaalu poksija Vladislav Sirenko tunnustas venelast. «Kui ma ei eksi, siis ainus inimene, keda ma küll isiklikult ei tunne, võitluskunstide ringkonnast on Artjom Levin. Ta saab aru, mis toimub, ta elab USAs. Mitte et ta Ukrainat toetaks, vaid ta räägib toimuvast ja mõistab hukka kõik, mida Venemaa teeb. Nägin tema postitusi, kirjutasin talle isiklikult, et oled lahe ja hästi paned,» ütles Sirenko intervjuus XSportile.

Levin on alates veebruarist, mil algas Venemaa täiemahuline sõda Ukrainas, astunud oma kodumaa juhtidele vastu. Oma suhtlusvõrgustike kanalitel võttis poksija avalikult sõna Venemaa sõja vastu Ukrainas.

Ta salvestas korduvalt videoid, milles mõistis hukka Venemaa tegevuse, väites, et Venemaa ei ole Putin. Pärast seda on temalt ära võetud mitmed Venemaal antud auhinnad. Näiteks Kemerovo oblast on mehe põhimõtteliselt ajaloost kustutanud ja kustutanud kõik tema aunimetused.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles