Itaalia jalgpalli võib tabada järjekordne maavärin

Postimees Sport
Copy
Torino Juventuse juhtivtöötajad Pavel Nedved (vasakult teine) ja Andrea Agnelli (vasakult kolmas).
Torino Juventuse juhtivtöötajad Pavel Nedved (vasakult teine) ja Andrea Agnelli (vasakult kolmas). Foto: imago images/Nicolo Campo/Scanpix

Itaalia riigiprokuratuur nõudis võltsitud kasumi üle peetud kohtuprotsessil jalgpalliklubidelt suuri trahve. Enamik tõendeid on kogutud Torino Juventuse vastu, kuid juhtumiga on seotud 11 jalgpalliklubi ja 61 juhtivtöötajat.

Roomas algas kohtuprotsess jalgpalliklubide vastu, kes on oma kasumit võltsinud kasumi üle. Süüdistuse põhjal võib endine Juventuse spordidirektor, mullu Tottenhamiga liitunud Fabio Paratici saada enam kui 16-kuulise tingimisi vangistuse.

Torino klubi president Andrea Agnelli võib saada aastase vangistuse tingimisi, Napoli omanikku ja Itaalia tuntud filmiprodutsenti Aurelio De Laurentiisi ähvardab omakorda 11-kuuline tingimisi vangistus.

Prokuratuur soovib veel paar inimest, sealhulgas endine tippjalgpalluri ja praegu Juventuse juhtkonda kuuluvaPavel Nedvedi kaheksaks kuuks ametist vabastada. Uurijad võtsid arvesse mitukümmend tehingut, mis toimusid kolmel hooajal aastatel 2018-2021.

Il Giorno teatab, et prokuratuur nõudis Juventusele ka 800 000 eurost trahvi, Napoli peaks maksma ligi 400 000 eurot. Skandaaliga on seotud koguni 11 Itaalia klubi: viis Serie A-st (Juventus, Napoli, Sampdoria, Empoli ja Genoa), kaks esiliigas (Pisa ja Parma) ning mõned madalama liigade klubid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles